Imke Courtois niet tevreden met keuzes van bondscoach Tedesco: "Ik heb me mateloos aan geërgerd aan hem" | OneFootball

Imke Courtois niet tevreden met keuzes van bondscoach Tedesco: "Ik heb me mateloos aan geërgerd aan hem" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·13 octobre 2024

Imke Courtois niet tevreden met keuzes van bondscoach Tedesco: "Ik heb me mateloos aan geërgerd aan hem"

Image de l'article :Imke Courtois niet tevreden met keuzes van bondscoach Tedesco: "Ik heb me mateloos aan geërgerd aan hem"

Domenico Tedesco heeft maar weinig indruk gemaakt tegen Italië. De Belgische bondscoach kreeg heel wat kritiek over zich heen na het 2-2 gelijkspel.

De Rode Duivels namen het donderdagavond op tegen Italië. Het wedstrijdbegin was bijzonder moeilijk en ze kwamen al snel 2-0 op achterstand. Nadat Italië met tien verder moest ging het wel wat beter.


Vidéos OneFootball


Uiteindelijk konden Maxim De Cuyper en Leandro Trossard nog scoren waardoor het op 2-2 eindigde. Na afloop kwam er bijzonder veel kritiek op bondscoach Tedesco.

Vooral op zijn keuze om Jérémy Doku uit te spelen als wingback. Ook Imke Courtois vond het geen leuk plan. "God, wat heb ik me donderdag al van de eerste minuut mateloos geërgerd aan zijn tactisch ‘idee’ - met Doku als wingback op rechts", begint ze bij De Zondag.

"Doku moest Dimarco zien te volgen terwijl Debast ging doordekken op Tonali: het stond in de sterren geschreven dat die rechterkant kwetsbaar ging zijn. De kwaliteiten van Doku zijn aanvallend, gebruik hem dan toch voorin. Het liefst op de linkerflank."

"Tot De Cuyper tegenscoorde en er uiteindelijk in de tweede helft en zonder De Bruyne en Lukaku al een knap gelijkspel werd neergezet. Maar ik had mij intussen wel vooraf mateloos geërgerd aan Tedesco", besluit Courtois.

À propos de Publisher