Hancko wordt door supporters gezien als perfecte aanvoerder | OneFootball

Hancko wordt door supporters gezien als perfecte aanvoerder | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·12 septembre 2024

Hancko wordt door supporters gezien als perfecte aanvoerder

Image de l'article :Hancko wordt door supporters gezien als perfecte aanvoerder

Het Legioen ziet Dávid Hancko graag benoemd worden tot nieuwe aanvoerder van Feyenoord. Aan het eind van de transferwindow vertrok Lutsharel Geertruida naar Leipzig en dus is het aan Brian Priske om een nieuwe 'leider' aan te wijzen in het elftal, al vertelde de trainer eerder al dat de selectie meerdere natuurlijke leiders heeft.

In de poll die eind vorige maand op FR12.nl verscheen, kreeg Hancko 56% van de drieëntwintigduizend stemmen. Op nummer twee stond Quinten Timber met 31%. Spelers waarvan meer wordt getwijfeld, bijvoorbeeld omdat ze geen vaste basisplaats hebben, en vier procent van de stemmen ontvingen, zijn Timon Wellenreuther, Gernot Trauner en Justin Bijlow.


Vidéos OneFootball


Doordat sinds dit seizoen de regel geldt dat alleen de aanvoerder in het veld mag praten met de scheidsrechter, is het handig als Priske een speler kiest die centraal op het veld staat en daarnaast ook in rustig blijft als er bijvoorbeeld dubieuze momenten ontstaan. Mocht de trainer er toch voor kiezen om Wellenreuther te benoemen tot aanvoerder, dan wordt er een veldspeler aangewezen die contact mag hebben met de scheidsrechter.

Net als vorig seizoen zal niet één speler het hele seizoen de band dragen. "Dat zal dit seizoen ook zo zijn; we zullen verschillende aanvoerders hebben. Dat is normaal, want je krijgt te maken met blessures, schorsingen en keuzes van de trainer", vertelde Priske. De leden van FR12 zien vooral de rust en het overzicht als een reden om op Hancko te stemmen, terwijl er voor Timber werd gekozen omdat hij Nederlands spreekt en vaak midden op het veld staat, en zodoende makkelijk kan communiceren met scheidsrechters in de Eredivisie.

À propos de Publisher