Fransa - Belçika İddaa Tahmini (01.07.2024) | OneFootball

Fransa - Belçika İddaa Tahmini (01.07.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·1 juillet 2024

Fransa - Belçika İddaa Tahmini (01.07.2024)

Image de l'article :Fransa - Belçika İddaa Tahmini (01.07.2024)

Fransa ile Belçika, 1 Temmuz saat 19.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Fransa ile Belçika, 76'ncı kez bir maçta rakip olmaya hazırlanıyor. Fransa'nın bugüne kadar en fazla karşılaştığı ülke Belçika olurken; Belçika ise sadece Hollanda ile daha fazla mücadelede kozlarını paylaştı (129 maç).
  • Belçika ile büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) oynadığı dört maçı da kazanan Fransa, bu galibiyetlerde 13 gol attı ve kalesinde sadece üç gol gördü. Avrupa Şampiyonası'nda sahne alan tek karşılaşma EURO 1984'te oynandı ve Fransa, Michel Platini'nin hat-trick yaptığı mücadeleyi 5-0 kazandı.
  • EURO 2024'te iki gol atan Fransa (Kylian Mbappe; penaltı & Max Wöber; kendi kalesine), büyük turnuvaların grup aşamasında 2010 Dünya Kupası'ndan bu yana en düşük gol sayısında kaldı (1). Yediği tek golü de penaltıdan kalesinde gören Fransa'nın grup maçları, penaltılar hariç golle sonuçlanmayan 70 şuta sahne oldu (Fransa 47-23 Rakipleri).
  • Son üç Avrupa Şampiyonası'nda da son 16 turuna kalan Belçika, büyük turnuvaların (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) bu aşamalarında oynadığı son dört karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.
  • Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı son altı maçın beşinden beraberlikle ayrılan Fransa (1G), daha önceki 25 karşılaşmanın sadece dördünde rakipleriyle yenişememişti (14G 7M). Fransızlar, EURO 2020'nin son 16 turunda 120 dakikası 3-3 sona eren karşılaşmada İsviçre'ye seri penaltılar sonucunda elenmişti (4-5).
  • EURO 2024'ün grup aşamasında Fransa ve Belçika'dan (yüzde 4.2; 2/48) daha düşük gole çevirme oranına sahip tek ülke Sırbistan'dı (yüzde 3.8). Büyük turnuvalarda oynadığı son altı maçta sadece üç gol atan Belçika (2022 Dünya Kupası & EURO 2024), bu dönemde şutlarının sadece yüzde 3.6'sını gole çevirebildi ve ürettiği 9.15'lik gol beklentisi değerine rağmen üç gol kaydedebildi (-6.15).
  • Avrupa Şampiyonası'ndaki 15'inci maçına çıkmaya hazırlanan Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, Joachim Löw'ün (21) ardından Lars Lagerback ve Fernando Santos ile birlikte en fazla karşılaşmada görev yapan çalıştırıcı olacak.
  • EURO 2024'ün grup aşamasında hat kıran paslarının en büyük bölümü rakip savunma hattını kıran ülke Belçika'ydı (yüzde 18). Bu şekilde 11 pas veren Kevin De Bruyne ise turnuvada en yüksek sayıya ulaşan orta saha konumunda.
  • Avrupa Şampiyonası kariyerindeki ilk golünü Polonya ağlarına gönderen Kylian Mbappe, Fransa formasıyla büyük turnuvalarda Michel Platini'nin (14) ardından en fazla gol atan iki oyuncudan biri konumunda (13; Just Fontaine ile birlikte). Mbappe iki gol daha atması durumunda 50 gole ulaşan üçüncü Fransa oyuncusu olacak (Olivier Giroud; 57 & Thierry Henry; 51).
  • EURO 2024 grup aşamasında en fazla şut pası veren (7), top kapan (7) ve baskı yapan (216) Fransa oyuncusu olan N'Golo Kante, milli takım formasıyla büyük turnuvalarda oynadığı 18 maçta mağlubiyet yaşamadı (12G 6B).

İddaa Tahminleri

Hüseyin Çoban - Maçkolik: Maç Sonucu 1

Fransa grup aşamasında kendi standardının altında sonuçlar alarak grubu ikinci sırada tamamladı. Belçika ise ilk maçta hayal kırıklığı yaratan sürpriz bir mağlubiyetle gruba başlasa da devamında iki maçtaki dört puanla gruptan çıkmayı başardı. Fransızlar açısından istenilen sonuçlar gelmemiş olsa da savunma performanslarının yine top seviyede olması önemli bir artı. Ki Belçika gibi topa hakimiyeti seven takımlara karşı oynamak da onların işine gelen bir eşleşme. Tecrübe olarak da buraları defalarca oynamış kemik bir oyuncu grubuna sahipler. Fransa'nın kazanacağını düşünüyorum.


Vidéos OneFootball


Tansu Gürsel - Nesine: 2.5 Gol Alt

Fransa turnuva favorilerinden biri olmasına rağmen D Grubu’nu Avusturya’nın ardından ikinci sırada bitirdi. Gruptaki üç maçta da gol yollarında zorlandıklarını gördük ve tempoyu yükseltmekte zorlandılar. Belçika da beklentileri henüz karşılayamayan takımlardan biri. Dört takımın da dörder puanla tamamladığı E Grubu’nu Romanya’nın ardından ikinci sırada bitirdiler. Gol bulmakta zorlanan iki takımın mücadelesinde 2,5 barajının aşılamayacağı düşüncesindeyim.

Fuat Türk - Nesine: 2.5 Gol Alt

Kaliteli ayaklara sahip olmalarına rağmen iki ekip de grup aşamasında hücumda zorlandı. Kazanan adını çeyrek finale yazdıracak. Fransa kadro kalitesi ile bir adım önde gözükse de Doku ve Lukaku gibi etkili isimlere fırsat vermemek adına kontrolü elden bırakmayacaktır. Özellikle Doku boş alanlar bulursa Fransa savunması zor anlar yaşayabilir. Maçın düşük skorda kalmasını bekliyorum. Alternatif seçimim beraberlik.

Can Tongo - Misli: Maç Sonucu 1

Fransa grup etabında bir şok yaşadı. Gerçekten dişli bir grupta yer aldıklarını söyleyebilirim. Favori oldukları grubu ikinci tamamladılar. Elenmiş Polonya karşısında beraberliğe razı oldular. Belçika önünde reaksiyon gelir.

Barış Keklik - Misli: İlk Yarı 0.5 Gol Üst

Fransa, EURO 2024'e beklentilerin çok altında başladı. Elenmesi kesinleşen Polonya karşısında bir puan aldıkları için grubu birinci bitirme ihtimallerini kendi kendilerine bitirmişlerdi. Çok kaliteli oyuncuları var ancak henüz tam oturmamış gibi. Belçika ise altın jenerasyonun son demlerinde. Grup aşamasında Romanya maçı haricinde gol atamadılar ve zayıf bir oyun sergilediler. Fransa'nın favori olduğunu düşünüyorum ancak ilk yarı gol çıkar bahsi daha mantıklı olacaktır.

Halil İbrahim Ağış - Misli: Karşılıklı Gol Var

Turnuvanın favorilerinden olan Fransa, istedikleri futbolu sergilemekte zorlandı. Özellikle ilk maçta Avusturya karşısında 1-0 kazanan Horozlar son 2 karşılaşmada sahadan beraberlikle ayrılıp grubu ikinci olarak bitirdi. Belçika ise Slovakya önünde aldığı mağlubiyetle büyük bir şok yaşatmıştı. Ama son 2 karşılaşmada rakiplerine karşı 4 puan alan Kırmızı Şeytanlar Romanya'nın ardından Gruptan ikinci olarak çıktılar. İleri uçta Lukaku sergilediği istekli futboluna rağmen skor üretmekte büyük bir şanssızlık yaşıyor. Artık bu karşılaşmada takımını üst tura taşıyabilmek adına baskılı başlayacaktır. Hücum yönü yüksek iki ekip tempolu bir futbolla karşılıklı goller atacaktır.

Kerim Can Özdal - Misli: Maç Sonucu 1

Turnuvanın iki önemli ekibi, son 16 turunda karşı karşıya geliyor. Ancak iki takımın da grup performansı tatmin edici değildi. Bu turdan sonra tek maç üzerinden daha sonuca yönelik oyunlar oynanabilir. Bu açıdan gol bahisleri riskli olabilir. Bu maçta da Fransa'nın sağlam defansif yapısı ve Belçika'nın da güçlü rakibine önlem alma ihtimali az gole sebep olabilir. Ben Fransa'nın gol atmaya ve yememeye daha yakın taraf olduğunu düşünüyorum. 1-0 da olsa Fransa kazanıp turlar.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

À propos de Publisher