Feyenoord moet strijd met Ajax aangaan in jacht op vervanger Stengs | OneFootball

Feyenoord moet strijd met Ajax aangaan in jacht op vervanger Stengs | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 septembre 2024

Feyenoord moet strijd met Ajax aangaan in jacht op vervanger Stengs

Image de l'article :Feyenoord moet strijd met Ajax aangaan in jacht op vervanger Stengs
Image de l'article :Feyenoord moet strijd met Ajax aangaan in jacht op vervanger Stengs

© IMAGO

Feyenoord zag Calvin Stengs ondanks een akkoord met Charlotte FC in De Kuip blijven. De 25-jarige spelmaker moest vlak daarna echter geopereerd worden en is nu voor langere tijd uit de roulatie. Feyenoord slaagde er niet in om een vervanger aan te trekken voor Stengs, maar volgens de data van SciSports lijkt Anton Miranchuk een geschikte optie. Volgens Russische media kan de 28-jarige creatieveling rekenen op interesse van Ajax.


Vidéos OneFootball


Tot grote verbazing bleef Stengs bij Feyenoord, dat bereid was de aanvallende middenvelder annex buitenspeler voor ongeveer acht miljoen euro te laten vertrekken naar Charlotte. De Amerikanen wilden na de medische keuring opnieuw in onderhandeling, waarna Stengs het vertrouwen niet meer voelde en besloot om de deal in het water te laten vallen.

Bij zijn terugkeer liet Stengs zich tegen PEC Zwolle (1-5 winst) gelden met een doelpunt en een assist. Hierna speelde de Oranje-international nog met Feyenoord tegen Sparta Rotterdam (1-1) en vervolgens kwam naar buiten dat de dribbelaar onder het mes moest. De Rotterdammers moeten het hierdoor naar verluidt wekenlang stellen zonder Stengs, waardoor ze halsoverkop op zoek gingen naar een versterking. Feyenoord slaagde er echter niet in om de gewenste aanvaller aan te trekken voor het sluiten van de transfermarkt.

In zijn zoektocht naar een vervanger voor Stengs kan Feyenoord zich wenden tot transfervrije opties. Volgens de data van SciSports lijkt de clubloze Miranchuk een geschikte optie. De Russisch international heeft een similarity van 99 procent met Stengs en wordt net hem aangemerkt als een vrij complete aanvallende middenvelder annex buitenspeler.

Zowel Stengs als Miranchuk is als vleugelspits en aanvallende middenvelder regelmatig betrokken in balbezit en ontvangt de bal vaak in de halfspace. De kansen die zij creëren kunnen worden opgezet vanaf de flank, maar in meer gevallen gebeurt dit vanuit het centrum. Hoewel Stengs en Miranchuk bekend staan om het creëren van kansen vanuit het centrum, staan zij niet bekend om hun dribbels vanaf de flank naar binnen. Ze staan beiden niet bekend om het geven van vele voorzetten.

Qua Skill is Stengs volgens het algoritme van FootballTransfers met 71,8 overduidelijk een betere optie dan Miranchuk, die een Skill heeft van 64,1. Door het wegvallen van de Feyenoord-sterkhouder lijkt de ex-speler van Lokomotiv Moskou indien hij in De Kuip tekent het beste alternatief voor zowel de rechtsbuitenpositie als de nummer 10-rol, daar hij een beduidend hogere skill heeft dan Anis Hadj Moussa (48,7).

Miranchuk speelde in de jeugdopleiding van Spartak Moskou, die hij verruilde voor Lokomotiv. Na een verhuurperiode in Estland bij Levadia Talinn brak de Russisch international door in de hoofdmacht van Lokomotiv, waar in totaal zeven jaar speelde. Vorig seizoen kwam Miranchuk 38 wedstrijden in actie. Hierin was hij goed voor acht doelpunten en zeven assists. Lokomotiv deed deze zomer nog een verwoede poging om Miranchuk te behouden voor de club, maar de creatieveling legde een aanbieding voor contractverlenging naast zich neer. Miranchuk is hierdoor nog altijd gratis op te pikken.

Ajax gaat volgens het Russische Sport Express mogelijk een poging wagen om Miranchuk te contracteren. De Amsterdammers zouden geïnteresseerd en hiermee kan een wens van de aanvallend ingestelde middenvelder in vervulling worden gebracht: uitkomen voor een club in West-Europa. Miranchuk kan Ajax op zijn beurt helpen aan een creatieve speler. De Amsterdamse clubleiding kan met de komst van de multifunctionele rechtspoot twee vliegen in een klap slaan.

À propos de Publisher