Feyenoord kan ideale opvolger van Dávid Hancko oppikken in Eredivisie | OneFootball

Feyenoord kan ideale opvolger van Dávid Hancko oppikken in Eredivisie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 juin 2024

Feyenoord kan ideale opvolger van Dávid Hancko oppikken in Eredivisie

Image de l'article :Feyenoord kan ideale opvolger van Dávid Hancko oppikken in Eredivisie
Image de l'article :Feyenoord kan ideale opvolger van Dávid Hancko oppikken in Eredivisie

© IMAGO

Feyenoord lijkt serieus rekening te moeten houden met een vertrek van Dávid Hancko. De centrale verdediger wordt omschreven als het 'belangrijkste doelwit' om de as van de verdediging van Atlético Madrid te versterken na de komst van Robin Le Normand. Ook Liverpool, waar Arne Slot onlangs werd aangesteld, heeft interesse. De ideale opvolger van de Slowaak lijkt in de Eredivisie rond te lopen.


Vidéos OneFootball


Een transfer naar Atlético lijkt voor Hancko ondanks de interesse erg lastig te worden. Relevo schreef zondag dat Feyenoord behoorlijk hoog in de boom zit: de 26-jarige mandekker moet een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen euro opbrengen. Dat is te veel voor de Spaanse topclub, die zich daarom oriënteert op alternatieven. Onder meer Aymeric Laporte (Al-Nassr) en Murillo (Nottingham Forest) staan op de lijst in de Spaanse hoofdstad.

Desalniettemin is niet uit te sluiten dat Hancko komende zomer vertrekt, daar ook meer vermogende clubs op zijn handtekening azen. Mundo Deportivo meldde onlangs dat Liverpool de eerste contacten heeft gelegd over een transfer van de linkspoot, terwijl ook promovendus Leicester City aast op zijn komst. Momenteel is hij in Duitsland voor het EK, waar hij maandag met Slowakije tegen België speelt.

Alexandre Penetra lijkt een goede opvolger voor Hancko, die nog tot medio 2028 vastligt in Rotterdam. De 22-jarige Portugees werd afgelopen zomer door AZ overgenomen van Famalicão, dat ruim vier miljoen euro voor hem ontving. In zijn eerste jaar in Alkmaar was Penetra overwegend basisspeler, hoewel hij ook regelmatig genoegen moest nemen met een plek op de bank. In totaal speelde de mandekker 35 wedstrijden voor de hoofdmacht, waarin hij 2.386 minuten maakte. Daarin leverde de jeugdinternational twee assists.

Qua speelstijl toont Penetra veel overeenkomsten met Hancko. Beide spelers spelen namelijk als een ball playing defender. Dit type verdediger is comfortabel aan de bal en noteert per wedstrijd een hoog aantal korte passes naar ploeggenoten, evenals opbouwende acties in een relatief laag tempo. Deze kenmerken gaan vaak samen met verdedigende acties in de vorm van tackles. De ball playing defender voert zijn acties graag wat hoger op het veld uit, en noteert minder intercepties dan ander type verdedigers.

Het feit dat Penetra goed bij Feyenoord zou passen, wordt onderschreven door de Career Advice Tool van SciSports. De jonge verdediger heeft een Club Fit van 79 met de bekerwinnaar van vorig jaar. In Rotterdam heeft hij uitzicht op veel speeltijd. Ook de formatie en de speelstijl passen goed bij hem, gezien Feyenoord zoals gezegd graag speelt met ball playing defenders. Alleen de potentiële ontwikkeling valt tegen, gezien de stap van AZ naar Feyenoord relatief kleiner ten opzichte van een stap naar een (sub)topper in een van de Europese topcompetities.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

À propos de Publisher