Farioli 'zet druk op de ketel' bij Ajax voor terugkeer clubicoon | OneFootball

Farioli 'zet druk op de ketel' bij Ajax voor terugkeer clubicoon | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 septembre 2024

Farioli 'zet druk op de ketel' bij Ajax voor terugkeer clubicoon

Image de l'article :Farioli 'zet druk op de ketel' bij Ajax voor terugkeer clubicoon
Image de l'article :Farioli 'zet druk op de ketel' bij Ajax voor terugkeer clubicoon

© IMAGO

Journalist Thijs Zwagerman heeft tekst en uitleg gegeven bij de komst van Davy Klaassen naar Ajax. De middenvelder was transfervrij na zijn vertrek bij Inter deze zomer. In eerste instantie trainde hij alleen maar mee bij de beloften van Ajax, maar trainer Francesco Farioli besloot hem al snel naar de hoofdmacht te halen. Daar maakte de rechtspoot genoeg indruk om een contract af te dwingen.


Vidéos OneFootball


Thijs Zwagerman schetst bij de podcast Tekengeld van ESPN hoe de komst van Klaassen precies tot stand is gekomen. "Hij had niet superveel opties meer. Hij heeft in de transferperiode geen nieuwe club gevonden. Naar Saoedi-Arabië wilde hij zelf niet. Dan werd het toch onderkant Italië over Rangers FC, dat kaliber van clubs. Als Ajax dan uiteindelijk komt, was voor hem ook vrij duidelijk dat hij dat heel graag wilde."

De 31-jarige Oranje-international kwam in beeld nadat hij bij Jong Ajax meetrainde. "Hij trainde daarna even mee bij Ajax 1 door de interlandperiode. Toen hebben ze een oefenpot gespeeld, waar hij bij Jong Ajax speelde, tegen Ajax 1 zonder internationals. Op dag drie heeft Farioli gezegd: 'Je hoeft niet naar veld twee, maar je traint tot nader order bij ons mee.'"

"In die paar dagen heeft hij zo'n indruk gemaakt, dat Farioli hem er graag bij wilde houden om de kwaliteiten die we allemaal wel van Klaassen kennen", gaat Zwagerman verder. "Hij gaat altijd vol gas, brengt leiderschap en ervaring mee en is ondanks dat hij heel lang geen club heeft gehad superfit. Toen heeft Farioli de druk op de ketel gezet, ondanks dat ze ruim zitten met Kian Fitz-Jim, Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen en Kristian Hlynsson, buiten Jordan Henderson en Kenneth Taylor, die natuurlijk relatief onomstreden zijn. Farioli heeft zich desondanks intern echt hard gemaakt voor de komst van Klaassen."

Klaassen voegde zich in 2004 bij de jeugdopleiding van Ajax, waar hij vervolgens verdeeld over twee periodes in totaal 321 duels (93 goals, 50 assists) speelde. Vorig jaar werd duidelijk dat de rechtspoot genoegen moest nemen met een reserverol in de Johan Cruijff ArenA, waarna hij zijn biezen pakte en transfervrij tekende bij Inter. Het Italiaanse avontuur verliep echter niet erg succesvol: in 18 wedstrijden kwam Klaassen tot slechts 352 speelminuten.

À propos de Publisher