Earnest Stewart is op zijn hoede voor pittige transferzomer: ‘Dan gaat de storm pas echt waaien’ | OneFootball

Earnest Stewart is op zijn hoede voor pittige transferzomer: ‘Dan gaat de storm pas echt waaien’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 juin 2024

Earnest Stewart is op zijn hoede voor pittige transferzomer: ‘Dan gaat de storm pas echt waaien’

Image de l'article :Earnest Stewart is op zijn hoede voor pittige transferzomer: ‘Dan gaat de storm pas echt waaien’
Image de l'article :Earnest Stewart is op zijn hoede voor pittige transferzomer: ‘Dan gaat de storm pas echt waaien’

© IMAGO

Door een uitstekend seizoen, waarin PSV de landstitel veroverde, zijn er verschillende spelers op de radar verschenen van clubs uit het buitenland. Hirving Lozano vertrekt in januari naar San Diego, terwijl Joey Veerman, Johan Bakayoko en ook Olivier Boscagli en Jordan Teze gewild zijn bij clubs over de grens. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart verwacht dat de piek van de transferzomer nog moet komen.


Vidéos OneFootball


“Het valt eigenlijk nu nog wel mee”, zegt Stewart in een interview op het clubkanaal van PSV. De directeur voetbalzaken meldt dat er veel interesse is, maar nog weinig clubs die echt doorpakken: “Er wordt wel heel veel geïnformeerd, maar er zal niet heel veel gebeuren voor het EK begint.” Na het EK gaat het volgens Stewart echt los: “Dan gaat de storm pas echt waaien.”

Volgens de Amerikaanse directeur is er wel interesse voor jongere spelers om ze te huren, maar voor topspelers is het vooralsnog rustig: “Als iemand heel goed is op het EK en er melden zich clubs tegen wie het moeilijk is om 'nee' te zeggen, dan ga je daarover nadenken.” Stewart weet dat hij als directeur van een voetbalclub ook aan de langere termijn moet denken: “Wij moeten ook over vijf jaar nog succes kunnen boeken.”

Aan de inkomende kant speelt het halen van de Champions League een grote rol. De directeur voetbalzaken stelt dat het bereiken van de poulefase een extra aantrekkingskracht is voor spelers van de buitencategorie en neemt Jerdy Schouten als voorbeeld: ”Hij wilde naar de Champions League en het Nederlands elftal. De bondscoach kijkt naar de topwedstrijden: Ajax, Feyenoord en de Champions League. En Jerdy zit nu bij de EK-selectie.

À propos de Publisher