Dirk Kuyt is duidelijk over toekomst bij Beerschot na crisisberaad | OneFootball

Dirk Kuyt is duidelijk over toekomst bij Beerschot na crisisberaad | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 octobre 2024

Dirk Kuyt is duidelijk over toekomst bij Beerschot na crisisberaad

Image de l'article :Dirk Kuyt is duidelijk over toekomst bij Beerschot na crisisberaad
Image de l'article :Dirk Kuyt is duidelijk over toekomst bij Beerschot na crisisberaad
Image de l'article :Dirk Kuyt is duidelijk over toekomst bij Beerschot na crisisberaad

© IMAGO

Dirk Kuyt behaalde gisteren na een lange reeks aan nederlagen weer een punt met Beerschot. Desondanks buigt de clubleiding van de Belgische promovendus zich volgens het Algemeen Dagblad maandag over de positie van de 44-jarige coach. Kuyt heeft zelf er nog alle vertrouwen in het tij te kunnen doen keren bij Beerschot.


Vidéos OneFootball


Kuyt wist afgelopen seizoen te promoveren met Beerschot, maar begon vervolgens dramatisch aan het seizoen in de Belgische Pro League. Na een gelijkspel in de openingswedstrijd tegen OH Leuven werd er vervolgens acht keer op rij verloren. Vrijdag behaalde Kuyt zijn tweede punt tegen Westerlo (2-2), maar alsnog blijft Beerschot steken op een troosteloze laatste plaats.

Er wordt om die reden ook hevig gespeculeerd over de toekomst van Kuyt, wiens positie niet zeker lijkt te zijn. De directie van de Antwerpse club zal maandag gaan vergaderen over de toekomst van de Nederlander. Toch maakt hij zich daar zelf ‘echt nul zorgen over’, zo stelt hij. “Ik weet wel dat dat kan gebeuren in het voetbal. Er worden nu veel dingen gezegd en geroepen, maar de beleidsbepalers en de mensen die de keuzes maken, zeggen mij iets anders.”

Kuyt erkent wel dat Beerschot kampt met flinke problemen. “We hebben geen veld om op te trainen”, gaf de oud-internationaal aan. “Dat doen we in het stadion. We hebben geprobeerd om uit te wijken, maar dat is vrij lastig. We hebben wat op andere velden getraind, maar we willen op een goed veld trainen. En dat hebben we deze week gedaan in het stadion. Het is mooi dat dit gelijk voor een resultaat op Westerlo zorgt.”

Eerder zette Wim Kieft al zijn vraagtekens bij het besluit van Kuyt om zijn contract te verlengen bij Beerschot. "Jij hebt hem bij de verkeerde club gebracht", wees de oud-voetballer grappend naar zaakwaarnemer Rob Jansen in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Clubs... Niet een keer, maar twee keer", antwoordt de belangenbehartiger, doelend op ADO Den Haag. "Hoe kan je nou een trainer bij zo'n club daar neerzetten?", vraagt Kieft zich af.

Jansen legde vervolgens uit hoe de vork in de steel zat afgelopen zomer. "Dirk promoveert en wij gaan om tafel met de eigenaren", blikt Jansen terug. "En wij stellen de vragen, omdat je je af kunt vragen of het altijd aan de trainer ligt: Hebben we het budget voor de eerste divisie? Komt er nieuwe trainingsaccommodatie? Komt er nieuwe clubleiding? Want er is geen algemeen directeur, geen technisch directeur, geen technische staf. Niets meer. Alles is weg. Het wordt allemaal geregeld."

Jansen gaat vervolgens met Kuyt in conclaaf over zijn dienstverband bij Beerschot. "Dirk vraagt: 'Wat gaan we doen?', dus ik zeg: 'Je bent gepromoveerd en gaat de hoogste divisie van België in. Je hebt vertrouwen in jezelf. Je spelersmateriaal is discutabel. Er moet een hele hoop bij", vertelt Jansen. "Dus hij zegt: 'Ik neem de gok en doe het wel' en dat is ook een beetje het ego in de sport, zo van hij wil niet weglopen."

De situatie van Kuyt bij Beerschot is gecompliceerd, daar er geen trainingsaccommodatie is en de oud-voetballer ook zonder technisch directeur werkt. "Hij doet zijn best, maar loopt weer manusje-van-alles te spelen. Dat deed hij ook bij ADO Den Haag, maar dat moet je niet doen", luidt de conclusie van Jansen. "Het is gedoemd te mislukken en voor de buitenwacht lijkt het alsof hij er niets van kan."

À propos de Publisher