Club verliest in extremis van Antwerp: 3-2 | OneFootball

Club Brugge

·14 mai 2023

Club verliest in extremis van Antwerp: 3-2

Image de l'article :Club verliest in extremis van Antwerp: 3-2

Club Brugge is er niet in geslaagd om iets te rapen op het veld van Antwerp. Na een halfuur spelen zag het er nochtans heel goed uit bij een 0-2 voorsprong dankzij goals van Mata en Vanaken, maar Blauw-Zwart kan finaal geen resultaat boeken door een goal in de allerlaatste minuut. Club verliest met 3-2 en moet zo met lege handen terugkeren van bij Antwerp.

Rik De Mil voerde twee wissels door ten opzichte van de basiself tegen Union van vorige week. Spileers en Sandra moesten hun plaatsje afstaan aan Sylla en Odoi. Coach De Mil koos daarmee voor iets meer body en ervaring op het veld om Antwerp te bekampen. Met succes, want na slechts 1 minuut spelen klom de vernieuwde basiself al op voorsprong. Een scherp aangesneden voorzet van Noa Lang ging naar de tweede paal, waar Clinton Mata plots opdook en de bal tegen de touwen kon duwen. Een droomstart voor Blauw-Zwart op het veld van Antwerp.

Na de goal kon Club eerst doorgaan op zijn elan, maar zonder echte kansen. De druk van Antwerp nam uiteraard toe met een uitstekende kans voor Janssen als gevolg, maar de bal werd uitstekend ontzet door Sylla. Op het kwartier kwam Club nogmaals tot een vlotte combinatie met Rits aan het kanon, maar doelman Butez kon redding brengen op het afstandsschot. De thuisploeg probeerde wel tot uitgespeelde kansen te komen, maar Club kon vrij eenvoudig de wedstrijd controleren.

Blauw-Zwart behield ook zijn monopolie op de schoten binnen kader. Meer zelfs, het bleef ook veruit de gevaarlijkste ploeg. In minuut 23 sloeg Blauw-Zwart een tweede keer toe. Noa Lang schilderde een corner op het hoofd van Hans Vanaken en had daarmee zijn tweede assist van de middag beet, 0-2. Door die goal, werd Vanaken ook all-time topschutter in Play-Off 1 met 23 stuks.

De dubbele achterstand was ook meteen het sein voor Antwerp-coach Van Bommel om in te grijpen. Keita moest teleurgesteld naar de kant voor Calvin Stengs. Een offensieve wissel die 10 minuten later ook rendeerde. Een vrije trap belandde voor de voeten van Vincent Janssen die de 1-2 kon scoren. Dat was meteen ook de ruststand. Het tempo nam wel toe na de tegengoal van Antwerp, maar dat leverde geen grote kansen meer op.

Na de pauze kwam Blauw-Zwart meteen weer opzetten. Een schot van Jutglà ging richting Butez, maar kon de doelman niet verontrusten. Het maakte wel meteen de intenties van de Spanjaard en Club duidelijk. Helaas voor die eerste kon hij die tendens niet verderzetten. De spits ging zitten en kon niet verder. Enter Romeo Vermant die bij zijn eerste actie meteen gevaarlijk kon zijn. Al was het Antwerp dat steeds gevaarlijker werd en ook een uitgelezen kans had op de gelijkmaker via Janssen, maar de Nederlander miste zijn kopbal volledig.

De druk van de thuisploeg bleef toenemen, maar ook Club had zijn momenten. Een goede actie van Mata ging zo richting de aanstomende Meijer, maar de Nederlander zijn kopbal mistte richting. Veel meer kon Blauw-Zwart daar niet tegenover zetten, want Antwerp bleef druk ontwikkelen op de helft van de bezoekers. Al bleef Club georganiseerd voetballen.

Vijf minuten voor tijd moest Club dan toch de duimen leggen. Invaller Gyrano Kerk pakte uit met een versnelling op de rechterflank en kruiste daarna de bal voorbij Mignolet, 2-2. Daarna leek Club het punt vast te houden tegen Antwerp, maar het venijn zat hem in de staart. In de absolute slotminuut moest Blauw-Zwart nog een hoekschop weggeven. Die kon niet goed verwerkt worden en belandde voor de voeten van Vermeeren die er 3-2 van maakte in de absolute slotminuut.Een heel harde uppercut voor Blauw-Zwart dat zo een sterke eerste helft en een 0-2 voorsprong uit zijn handen zag glippen.

Champions’ Play-Offs – Speeldag 3 Toeschouwers: 16.000 – Bosuilstadion Scheidsrechter: Nathan Verboomen Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (75’ Casper Nielsen), Brandon Mechele, Abakar Sylla (75’ Jorne Spileers), Bjorn Meijer – Mats Rits (90’ Cisse Sandra), Raphaël Onyedika, Hans Vanaken, Dennis Odoi – Noa Lang (90’ Antonio Nusa), Ferran Jutglà (51’ Romeo Vermant). Bank: Josef Bursik, Nick Shinton, Kyriani Sabbe, Roman Yaremchuk. Coach: Rik De Mil. Antwerp: Jean Butez – Jelle Bataille, Toby Alderweireld, Willian Pacho (68’ Zeno Van Den Bosch), Gastón Ávila – Arbnor Muja (68’ Gyrano Kerk), Mandela Keita (26’ Calvin Stengs), Jürgen Ekkelenkamp (81’ Alhassan Yusuf), Arthur Vermeeren – Michel-Ange Balikwisha (81’ Christopher Scott), Vincent Janssen. Bank: Ortwin De Wolf, Kobe Corbanie. Coach: Marc van Bommel. Gele kaarten: Pacho, Lang, Sylla, Meijer, Nielsen Rode kaarten: geen Doelpunten: 2’ Mata (0-1), 23’ Vanaken (0-2), 36’ Janssen (1-2), 86’ Kerk (2-2), 97’ Vermeeren (3-2)