Club pakt vlotte 3-0 zege tegen KV Mechelen | OneFootball

Club Brugge

·1 octobre 2022

Club pakt vlotte 3-0 zege tegen KV Mechelen

Image de l'article :Club pakt vlotte 3-0 zege tegen KV Mechelen

Club Brugge heeft op eigen veld een vlotte 3-0 zege geboekt tegen KV Mechelen. Ferran Jutglà bracht Blauw-Zwart kort voor de rust op voorsprong en na de pauze zorgden Eduard Sobol en Tajon Buchanan voor de definitieve beslissing.

Carl Hoefkens voerde vier wijzigingen door aan het team dat twee weken geleden onderuit ging op Standard. De amper zeventienjarige Jorne Spileers mocht centraal achterin zijn debuut maken, ter vervanging van de geblesseerde Sylla. Andreas Skov Olsen viel tijdens de opwarming ziek uit en werd vervangen door Antonio Nusa. Op de linkerflank kreeg Eduard Sobol de voorkeur op Bjorn Meijer, terwijl voorin Ferran Jutglà de plaats innam van Roman Yaremchuk.

Simon Mignolet moest al na enkele minuten ingrijpen op een schot van Storm, waardoor Club meteen wakker geschud was. De Bruggelingen kwamen aanvankelijk echter niet verder dan enkele halve kansen: een schot van Onyedika zoefde naast, een vrije trap van Nielsen belandde via de muur in de grijparmen van Coucke, terwijl Nusa na een knappe actie geen ploegmaat kon bereiken. De beste kans viel na twintig minuten: Vanaken lepelde de bal over de verdediging tot bij Nusa, maar de knal van de zeventienjarige Noor zoefde over de deklat. Aan de overkant reageerde Malinwa met een schot van Schoofs recht op Mignolet.

Halfweg de eerste helft begon Blauw-Zwart de druk op te voeren, met vooral Ferran Jutglà in een glansrol. De Spanjaard was eerst nog ongelukkig in de afwerking: eerst redde Coucke zijn schot en daarna kon hij voorzetten van Sobol en Nusa niet verzilveren. Maar met de rust stilaan in zicht lukte het uiteindelijk toch: na knap voorbereidend werk van Nielsen en Sowah kwam de bal bij Jutglà terecht en die fusilleerde Gaëtan Coucke van dichtbij. Via de vingertoppen van de doelman vloog de 1-0 tegen de netten. De bezoekers probeerden te reageren, maar kwamen niet verder dan een afzwaaier van Schoofs.

Na de pauze ging Club meteen op zoek naar de 2-0. Al in de eerste minuut krulde Jutglà het leer rakelings over de deklat. Bij de volgende kans was het wel raak: Eduard Sobol krulde een vrije trap heerlijk in doel en verdubbelde zo de Brugse voorsprong. Blauw-Zwart bleef doorduwen, waardoor Coucke wel in een schiettent leek te staan: een harde knal van Nielsen ging eerst nog ruim naast, maar even later moest de Mechelse doelman alles uit de kast halen om een knap schot van Nusa te pareren.

Kort voor het uur mochten Jutglà en Nusa al gaan rusten, met het oog op de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag tegen Atlético Madrid. Yaremchuk en Buchanan waren hun vervangers. Voor de Canadees waren het na zijn blessure zijn eerste speelminuten van het seizoen. Beide invallers lieten zich al meteen opmerken, maar Yaremchuk kon net niet bij een scherpe voorzet van Buchanan. De belegering van het Mechelse doel bleef intussen duren. Zo moest Coucke redding brengen op schoten van Sowah, Nielsen en Yaremchuk. Het enige wat Malinwa daar tegenover kon stellen, was een schot van Schoofs dat over doel ging.

Twintig minuten voor tijd leek de Brugse aanvalsdrift dan toch beloond te worden: Buchanan trapte het leer via de binnenkant van de paal in doel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarop redde Coucke ook een poging van Vanaken en een harde knal van Odoi. De verdiende 3-0 viel uiteindelijk drie minuten voor tijd: na een voorzet van Lang kopte Buchanan het leer via de binnenkant van de paal in doel. Blauw-Zwart tankte zo vertrouwen voor de match van dinsdag tegen Atlético Madrid.

Jupiler Pro League – Speeldag 10 Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion Scheidsrechter: Kevin Van Damme Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Jorne Spileers – Antonio Nusa (58’ Tajon Buchanan), Casper Nielsen (77’ Éder Balanta), Raphael Onyedika, Hans Vanaken (87’ Cisse Sandra), Eduard Sobol – Kamal Sowah (77’ Noa Lang), Ferran Jutglà (58’ Roman Yaremchuk). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Bjorn Meijer en Lynnt Audoor. Coach: Carl Hoefkens. KV Mechelen: Gaëtan Coucke – Jordi Vanlerberghe, Thibaut Peyre, David Bates – Sandy Walsh, Birger Verstraete, Rob Schoofs, Geoffrey Hairemans (72’ Iebe Swerts), Boli Bolingoli (72’ Jannes Van Hecke) – Julien Ngoy (72’ Frederic Soelle Soelle), Nikola Storm. Coach: Steven Defour. Gele kaarten: geen Rode kaarten: geen Doelpunten: 37’ Jutglà (1-0), 53’ Sobol (2-0), 87’ Buchanan (3-0).