Club NXT U23 legt ook SK Lierse over de knie met 1-2 | OneFootball

Club NXT U23 legt ook SK Lierse over de knie met 1-2 | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: Club Brugge

Club Brugge

·1 avril 2023

Club NXT U23 legt ook SK Lierse over de knie met 1-2

Image de l'article :Club NXT U23 legt ook SK Lierse over de knie met 1-2

Club NXT U23 gaat verder op zijn elan in de Promotion play-offs van de Challengers Pro League. Nadat onze youngsters op achterstand kwamen na een doelpunt van Vekemans, knokten ze zich terug in de wedstrijd. Twee doelpunten van Daniel Pérez in de tweede helft zorgden voor een vierde driepunter in de eindfase van de competitie.

Na de interland break trok Club NXT U23 met een sterk gewijzigd team naar het Lisp. De broertjes Audoor en onze Japanner Homma zijn gekwetst en met Vermant, Talbi, Spileers, Sabbe en Sandra zitten heel wat youngsters bij de selectie van de A-kern.


Vidéos OneFootball


Op een moeilijk bespeelbaar veld had Blauw-Zwart het lastig en de regen maakte het nog moeilijker. De thuisploeg zette Club NXT U23 meteen onder druk. Doelman Shinton kon met twee knappe reddingen in de eerste vijf minuten de nul op het bord houden. Lierse versierde al snel enkele hoekschoppen. Eerst stopte onze goalie een laag schot, nadien pakte hij een knap schot van De Schryver. Ook in de rebound hield onze verdediging stand. Na tien minuten kopte de vrijstaande Vekemans van dichtbij naast.

Een missertje van Ordoñez, die de bal inleverde bij diezelfde Vekemans, zorgde voor de 1-0. Club NXT U23 had het moeilijk maar probeerde terug in de match te komen. Seys zette zich door op zijn flank, maar Cuevas kon niet meer dan een hoekschop afdwingen. Aan de overzijde werkte De Roeve keihard. Via een snelle combinatie met Pérez kon hij de vrijstaande Lenn De Smet bereiken, maar zijn schot werd afgeblokt. In combinatie met zijn tweelingbroer Liam zette hij de bal voor doel, maar De Roeve kon zijn schot niet goed richten. Het leer verdween over het Lierse doel.

Onze youngsters gingen steeds meer op zoek naar de gelijkmaker. Ook Servais zijn schot ging over het doel van Jarno De Smet, die zijn jeugdopleiding bij Club Brugge genoot. Lierse probeerde snel tegen te prikken en kort voor rusten moest kapitein Shinton opnieuw uitpakken met een ultieme redding om de dubbele voorsprong te vermijden.

Image de l'article :Club NXT U23 legt ook SK Lierse over de knie met 1-2

De tweede helft

Bij de start van de tweede helft probeerde Lierse Club NXT U23 opnieuw bij de keel te grijpen. Een schot van Delorge ging nipt over de deklat. Bij een hoekschop voor de thuisploeg kopte Vekemans knap naar de linkerbovenhoek, maar Shinton zweefde de bal uit doel. Na een tackle op Pérez gaf scheidsrechter Denil een rode kaart aan Delorge. Dat was het sein voor Club NXT U23 om het laatste half uur een tandje bij te steken.

Cuevas trapte een hoekschop scherp voor doel, de kopbal van Pérez week via een verdediger van Lierse af en ging door de benen van doelman De Smet binnen. Blauw-Zwart schakelde een versnelling hoger en drukte de thuisploeg volledig terug. Toch was het opletten want Sampers plaatste bij een hoekschop de bal van dichtbij naast het Brugse doel. Bij de volgende aanval van Club NXT U23 gaf Servais een diepe bal richting Pérez, die de bal aan Cuevas meegaf. De Amerikaan trapte op zijn beurt opnieuw richting Pérez die aan de tweede paal vrij kon binnenkoppen. 1-2 voor Blauw-Zwart.

Lierse bracht enkele frisse spelers in het veld en bleef erin geloven. Shinton moest alweer een schot van onder de deklat in hoekschop duwen. Maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet meer. Coach Milkon bracht met de Deen Tobias Jensen en Bruce Deuwel ook verse krachten in, meteen hun debuut in het profvoetbal. Deuwel kreeg snel de gelegenheid om zich te tonen. De Roeve haalde de achterlijn en zette voor, maar Deuwel kraakte zijn schot. Het leverde een hoekschop op.

Bij een laatste poging van Lierse rolde de bal voorbij het doel van Shinton. Het bleef 1-2, een driepunter waar het team keihard voor werkte. Club NXT U23 behoudt daardoor stevig de derde plaats in de rangschikking. De volgende wedstrijd is op zaterdag 8 april in The NEST tegen Lierse.

Club Brugge: Nick Shinton, Mauricio Aimar Cuevas (85’ Tobias Jensen), Denzel De Roeve, Joël Ordoñez, Jano Willems, Joaquin Seys, Liam De Smet, William Simba, Mathis Servais (76’ Bruce Deuwel), Lenn De Smet (84” Laurens Goemaere), Daniel Pérez. Bank: Henri Maton, Jonathan Foss, Oleksandr Yakymenko. Coach: Hayk Milkon.

Lierse SK: Jarno De Smet, Pieter De Schrijver (78’ Lucas Walbrecq), Joedrick Pupe, Brent Laes 78’ Mehdi Tarfi), Thibaut Van Acker, Guillaume De Schryver, Mathias Delorge, Daan Vekemans (78’ Nils Schouterden), Toon Raemaekers, Joeri Poelmans, Ryan Safari (65’ Aske Sampers). Coach: Tom Van Imschoot.

Doelunten: 13’ Vekemans 1-0, 62’ Pérez 1-1, 72’ Pérez 1-2.

Gele kaarten: 26’ Simba, 30’ Safari, 56’ Pupe, 85’ Van Acker, 85’ Cuevas, 85’ Pérez, 90’ Raemaekers.

Rode kaart: 55’ Delorge.

Scheidsrechter: Arthur Denil.

Stadion: Het Lisp.

Image de l'article :Club NXT U23 legt ook SK Lierse over de knie met 1-2
À propos de Publisher