Club – KV Mechelen: de Club Facts | OneFootball

Icon: Club Brugge

Club Brugge

·30 septembre 2022

Club – KV Mechelen: de Club Facts

Image de l'article :Club – KV Mechelen: de Club Facts

Vanavond speelt Club voor de tiende speeldag van de Jupiler Pro League tegen KV Mechelen. Je optimaal voorbereiden op de thuismatch kan dankzij de Club Facts!

Image de l'article :Club – KV Mechelen: de Club Facts

DE WEDSTRIJD

Het is het 115e duel tussen beide clubs in Eerste Klasse. De 57 vorige thuismatchen eindigden voor Club 40 keer succesvol (laatste keer 2-0 op 10/04/2022). Negen keer was er een gelijkspel (laatste keer 2-2 op 31/10/2020) en acht keer verloor Blauw-Zwart (laatste keer 0-1 op 21/01/2012).

Vorig seizoen wonnen beide clubs hun thuismatch tegen elkaar. Achter de Kazerne boog Malinwa een achterstand (via Bas Dost) nog om in een zege via Hugo Cuypers en Rob Schoofs (2-1). Thuis kon Blauw-Zwart wel winnen dankzij goals van Mats Rits en Andreas Skov Olsen (2-0). Club Brugge is thuis al 11 matchen op rij ongeslagen in de Jupiler Pro League.

Image de l'article :Club – KV Mechelen: de Club Facts

DE TEGENSTANDER

Na vier seizoenen nam Wouter Vrancken deze zomer afscheid als coach bij KV Mechelen. Als opvolger kwam de club uit bij Danny Buijs. De 40-jarige Nederlander was na 4 seizoenen bij FC Groningen op zoek naar eerste buitenlandse uitdaging. Het was ook hij die Club-speler Bjorn Meijer op 18-jarige leeftijd in mei 2021 zijn debuut in de Eredivisie gunde. KV Mechelen staat na 9 speeldagen op de 12e plaats in de competitie.

In 4 uitwedstrijden haalde de club een 4 op 12. Het kon winnen bij KV Kortrijk (1-4), speelde gelijk tegen Cercle Brugge (0-0) en verloor bij KV Oostende (2-1) en STVV (3-1).

Middenvelders Geoffry Hairemans en Rob Schoofs zijn de spelers om in de gaten te houden voor de Brugse verdediging. Met 4 goals en 2 assists zijn zij de topschutters en assist-koningen van geel-rood.

Malinwa versterkte zich deze zomer met 3 spelers met een verleden bij Club Brugge: middenvelder Birger Verstraete werd geleend van Royal Antwerp, verdediger Boli Bolingoli kwam over van Celtic FC en aanvaller Julien Ngoy kwam van KAS Eupen. Daarnaast haalde de club ook nog deze spelers: Verdedigers: Dimitri Lavalée [FSV Mainz (Ger)], Toon Raemaekers [OHL] en David Bates (Sco) [Aberdeen (Sco)] Middenvelders: Jorge Hernandez (Usa/Mex) [Chornomorets Odesa (Ukr)] en Alessio Da Cruz (Cpv) [Parma Calcio (Ita)] Aanvallers: Yonas Malede (Isr) [KAA Gent] en Ilyas Lefrancq (Mar/Bel) [OHL]

Image de l'article :Club – KV Mechelen: de Club Facts

MIJLPALEN

Kamal Sowah en Andreas Skov Olsen kunnen hun 30e match voor Club Brugge spelen. Voor de Deen kan het ook zijn 25e competitiematch worden. Antonio Nusa kan voor de 10e keer in actie komen bij Blauw-Zwart. Voor Eduard Sobol kan het de 90e competitiematch worden bij FCB.

Zowel Cisse Sandra, Ferran Jutglà als Casper Nielsen kunnen hun 10e competitiewedstrijd voor Club spelen. Simon Mignolet kan zijn 180e wedstrijd in Eerste Klasse spelen. Voor Roman Yaremchuk kan het zijn 125e match in de Jupiler Pro League worden.

SCHEIDSRECHTER

Kevin Van Damme werd aangeduid als ref voor de eerste match van Club na de interlandbreak. De lijnrechters voor deze partij zijn Nico Claes en Lennert Jans. De vierde official is Kevin Debeuckelaere. In Tubeke neemt Nathan Verboomen plaats achter de schermen, bijgestaan door Mathias Hillaert en Glenn Claes.

Het is de 6e keer dat de 32-jarige scheidsrechter een wedstrijd van Club Brugge fluit. Van KV Mechelen is het zijn 8e duel als ref. De vorige drie thuismatchen van Club onder zijn leiding hadden wisselend succes: 1 zege, 1 nederlaag en 1 draw. Van Damme floot nog niet eerder een duel tussen deze clubs. Ook is het is zijn eerste match van beide teams dit seizoen.

À propos de Publisher