Club - Excelsior Rotterdam: de Club facts | OneFootball

Club - Excelsior Rotterdam: de Club facts | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: Club Brugge

Club Brugge

·9 décembre 2022

Club - Excelsior Rotterdam: de Club facts

Image de l'article :Club - Excelsior Rotterdam: de Club facts

Om 13 uur begint Club aan z'n laatste oefenwedstrijd van deze WK break, op het Belfius Basecamp. Daarin is het Nederlandse Excelsior Rotterdam de tegenstander.


Vidéos OneFootball


DE WEDSTRIJD

De oefenpartij tegen Excelsior Rotterdam is de derde en laatste oefenwedstrijd van deze WK break. Eerder won Blauw-Zwart al overtuigend van Westkapelle (8-0) en verloor het met het kleinste verschil in en tegen Lille OSC (1-0). Ook KV Kortrijk oefende al tegen Excelsior. De Rotterdammers verloren met het kleinste verschil van de Kerels (1-0). De Rotterdamse club staat na veertien speeldagen op de vijftiende plaats, na ruime nederlagen tegen topclubs Ajax, PSV en Feyenoord, maar ook een knappe overwinning tegen AZ Alkmaar.

Met de uitschakeling van Nederland tegen Argentinië in de kwartfinale telt Club geen spelers meer op het WK. Noa Lang was de laatste vertegenwoordiger van Club Brugge. Voor de zeven andere Clubspelers eindigde het WK-avontuur in de groepsfase.

Bij Excelsior geen WK-gangers, waar wel twee Belgen actief zijn: verdediger Siebe Horemans (ex-Kaa Gent en ex-OHL) en aanvaller Jacky Donkor (voormalig jeugdspeler van KAA Gent, RSC Anderlecht en KSC Lokeren). De topschutters van de Zuid-Hollanders zijn aanvallers Reda Kharchouch en Lazaros Lamrou met elk vier doelpunten. Marouan Azarkan tekende met vijf stuks voor de meeste assists.

Carl Hoefkens verwelkomt negen nieuwe gezichten in vergelijking met de oefenwedstrijd tegen Lille. Doelman De Baille, Meijer, De Smet, Verbauwhede, Nusa, Yaremchuk en Wameso zijn de nieuwkomers in de selectie. Onder meer Onyedika en Mbamba zijn er niet bij.

Met Jordy Clasie, Peter Houtman, Jordan Botaka, Dylan Seys en Jan Sörensen zijn er heel wat spelers die voor beide clubs actief waren.

À propos de Publisher