Brian Priske verrast met keuze voor nieuwe aanvoerder bij Feyenoord | OneFootball

Brian Priske verrast met keuze voor nieuwe aanvoerder bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 septembre 2024

Brian Priske verrast met keuze voor nieuwe aanvoerder bij Feyenoord

Image de l'article :Brian Priske verrast met keuze voor nieuwe aanvoerder bij Feyenoord
Image de l'article :Brian Priske verrast met keuze voor nieuwe aanvoerder bij Feyenoord

© IMAGO

Quinten Timber is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord, zo heeft de club vrijdag bekendgemaakt. De middenvelder is daarmee de opvolger van Lutsharel Geertruida. De rechtsback vertrok afgelopen transferperiode naar RB Leipzig, waarna Brian Priske een nieuwe aanvoerder bekend moest maken.


Vidéos OneFootball


Vrijdagmorgen liet de oefenmeester op de persconferentie naar aanloop naar de wedstrijd tegen FC Groningen nog weten dat niet iedereen binnen de club op de hoogte was van zijn besluit en dat hij nog even wilde wachten met het mededelen van zijn keuze. Enkele uren later maakte de club alsnog het besluit kenbaar via de social media-kanalen.

Op de persconferentie vrijdag kwam de ontwikkeling van Timber wel nog even ter sprake. Priske vond dat de middenvelder zijn debuut bij het Nederlands elftal dik en dik verdiend had. De middenvelder maakte in zowel de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina als Duitsland zijn opwachting als invaller. Tegen Bosnië en Herzegovina had hij nog een belangrijk aandeel in de 4-2. Timber veroverde de bal, dribbelde richting de zestien en haalde vervolgens uit. Zijn inzet werd matig verwerkt door de Bosnische doelman, waardoor Wout Weghorst van dichtbij binnen kon schieten.

Timber, 23 jaar, droeg als speler van Feyenoord nog nooit de aanvoerdersband. Afgelopen seizoen koos Arne Slot er regelmatig voor om Gernot Trauner of Justin Bijlow de band te geven bij afwezigheid van Geertruida. De keuze voor Timber is in dat opzicht dan ook opvallend te noemen. De middenvelder, die nog een contract tot medio 2026 in De Kuip heeft, zal zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen voor het eerst de band dragen.

À propos de Publisher