Brandon Mechele: “Op de juiste momenten de ruimtes benut” | OneFootball

Icon: Club Brugge

Club Brugge

·5 octobre 2022

Brandon Mechele: “Op de juiste momenten de ruimtes benut”

Image de l'article :Brandon Mechele: “Op de juiste momenten de ruimtes benut”

Brandon Mechele hield samen met de Brugse defensie het slot op de deur. Club pakte in drie Champions League-duels nog altijd geen tegendoelpunt, een knappe prestatie.

“Zalig hé. Je zit in die goede flow in Europa, je hebt zes op zes. En je speelt met vertrouwen. Bij onze eerste kans scoren we en dat doet extra deugd. Soms hield Simon Mignolet ons wel eens recht. Maar we hadden genoeg kansen om meer te scoren. De technische staf had ze goed geanalyseerd en we wisten dat ze gingen inzakken en wachten tot we een foutje maken om te mikken op een tegenaanval. We zijn rustig gebleven en hadden genoeg balbezit. En we hebben op de juiste momenten de ruimtes benut. Iedereen heeft nu drie punten en wij negen. Er zijn nog drie matchen. Het zou leuker zijn als we nog wat winnen, zeker voor de Belgische coëfficiënt. Zelfs als we geplaatst zijn, dan moeten we blijven gaan.”

Zaterdag speelt Club tegen Westerlo, wat een totaal andere wedstrijd zal worden. “De staf zal er genoeg op hameren om er even van te genieten de komende twee dagen. En dan de knop omdraaien naar Westerlo toe. We hebben daar iets recht te zetten, we staan vijf punten achter de leider. Dat is ook belangrijk.”

Brandon Mechele had enkel maar lof voor de Spaanse spits Jutglà . “Hij kan balbezit spelen, hij kan diepgaan. Hij heeft vanalles. Ondanks zijn gestalte is hij kopbalsterk. Je kan hem altijd bereiken, hij kan de bal goed bijhouden. Hij is een fantastische speler.” (KN)

À propos de Publisher