Beschamende statistiek van Joey Veerman springt in het oog na vernederende wissel | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·25 juin 2024

Image de l'article :Beschamende statistiek van Joey Veerman springt in het oog na vernederende wissel

Voor Joey Veerman heeft de EK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk slechts 35 minuten geduurd. De middenvelder van PSV werd nog voor rust gewisseld door bondscoach Ronald Koeman voor Xavi Simons. Eén beschamende statistiek van Veerman springt in het oog.

Veerman noteerde namelijk een ontzettend lage passnauwkeurigheid van 47,4 procent. De PSV’er had 29 balcontacten en leverde dus meer dan de helft van zijn passes in. Geen enkele speler noteerde tot de wissel van Veerman een lagere passnauwkeurigheid dan de middenvelder.

Oranje keek op het moment dat Veerman het veld moest ruimen tegen een 0-1 achterstand aan, door een eigen doelpunt van Donyell Malen.