Arne Slot kan Ajax helpen aan miljoenen én Wout Weghorst | OneFootball

Arne Slot kan Ajax helpen aan miljoenen én Wout Weghorst | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 août 2024

Arne Slot kan Ajax helpen aan miljoenen én Wout Weghorst

Image de l'article :Arne Slot kan Ajax helpen aan miljoenen én Wout Weghorst
Image de l'article :Arne Slot kan Ajax helpen aan miljoenen én Wout Weghorst

© IMAGO

Ajax heeft nog altijd zijn pijlen gericht op Wout Weghorst. Er zijn echter twijfels of de 32-jarige spits genoegen kan nemen met een reserverol in de Eredivisie achter Brian Brobbey. Mogelijk is een vertrek van de laatstgenoemde aanvaller een optie voor Ajax om twee vliegen in een klap te slaan. Volgens de data van SciSports kan Arne Slot met Liverpool uitkomst bieden.


Vidéos OneFootball


Weghorst staat al de hele transferzomer bovenaan het verlanglijstje van Ajax. Vrijdag kreeg Valentijn Driessen de vraag of de Oranje-international een verbetering zou zijn ten opzichte van Chuba Akpom. "Ik weet echt niet wat Ajax met hem wil als ze hem niet als eerste spits halen", stelde de chef voetbal van De Telegraaf. "Want hij kan zo als eerste spits aan de slag en dan maakt hij 25 tot 30 goals."

Momenteel is Brobbey eerste spits bij Ajax, al kwam hij nog weinig in de plannen van Francesco Farioli dit seizoen voor. Sinds zijn terugkeer en het vertrek van Sébastian Haller was de 22-jarige aanvaller echter de onbetwiste nummer één in de punt van de aanval. Vorig seizoen kwam Brobbey 22 keer tot scoren in 43 duels.

Ajax lijkt dus met Brobbey en Akpom de perfecte eerste en tweede spits in huis te hebben. Toch willen de Amsterdammers Weghorst overnemen van Burnley. Om dit te kunnen bewerkstelligen moet er verkocht worden. Lang werd er gesproken over een transfer van Akpom, maar door de opmerkingen van Driessen over Weghorst als eerste spits is een vertrek van Brobbey ook geen gek idee.

Brobbey vertegenwoordigt een hogere Estimated Transfer Value (ETV) dan Akpom: 19,1 miljoen euro tegenover 7,6 miljoen euro. Daarnaast staat de eerstgenoemde spits er internationaal beter op gezien zijn jonge leeftijd en bijbehorende potentie. De vraagprijs van Brobbey als Akpom zal hoger liggen, maar Ajax kan voor de Nederlandse spits een hogere transfersom incasseren.

Volgens de data van SciSports lijkt Liverpool degene die Ajax met de overname van Brobbey uit de brand kan helpen. De aanvalsleider heeft volgens de Career Advice Tool van het data-analysebureau een Club Fit van 86 met the Reds. Brobbey zou onder Slot goed uit de voeten kunnen en daarnaast voldoende zicht hebben op speeltijd.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Bij Liverpool zou Brobbey de strijd aan moeten gaan met Darwin Núñez, die de enige pure spits is in de selectie van Slot. De Uruguayaan is echter sinds zijn transfer naar Liverpool allesbehalve onomstreden en bleef in het eerste competitieduel ook negentig minuten lang op de bank. Diogo Jota en Cody Gakpo kunnen ook uit de voeten in de punt van de aanval.

À propos de Publisher