Angela de Jong weet wie op 15 november slachtoffer wordt van Johan Derksen | OneFootball

Angela de Jong weet wie op 15 november slachtoffer wordt van Johan Derksen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·15 octobre 2024

Angela de Jong weet wie op 15 november slachtoffer wordt van Johan Derksen

Image de l'article :Angela de Jong weet wie op 15 november slachtoffer wordt van Johan Derksen

Angela de Jong ergert zich aan de manier waarop Johan Derksen spreekt over meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Het boegbeeld van Vandaag Inside bagatelliseert vrijwel elke veelbesproken zaak en zal op 15 november zijn gal spuwen over (oud-)werknemers van WNL, zo verwacht De Jong.

Op 15 november wonen Margreet Spijker, Roos Moggré en de andere belanghebbenden het kort geding tegen de WNL-top bij. Op die dag wordt geprobeerd het onderzoeksrapport van adviesbureau KPMG over de werkcultuur binnen WNL openbaar te krijgen. Onder voormalig hoofdredacteur Bert Huisjes zou sprake zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag.


Vidéos OneFootball


Angela de Jong vindt het een ‘stoere actie’ van Moggré en de andere belanghebbenden. “Natuurlijk heeft Roos geen zin om in november bij dat kort geding te zitten. Ze weet dat het weer een berg negatieve reacties gaat oproepen. Ik kan nu al uittekenen hoe Johan Derksen haar die avond zal neerzetten”, schrijft De Jong in haar column voor het Algemeen Dagblad.

'Derksen gaat Moggré neerzetten als zielig vrouwtje'

“Als een zielig vrouwtje dat jaren geleden te laf was om haar mond open te trekken, dat sowieso niks kan en nu achteraf in de media gaat lopen klagen over die arme, zielige Bert”, voorspelt de columnist. “Klopt niks van, maar dat maakt niet uit. Het leed is dan al geschied. Je bent voor een miljoenenpubliek neergezet als een rancuneus wezen dat niks kan.”

De Jong vindt het prijzenswaardig dat Moggré zich niet laat afstoppen door de kritiek. “Nou, hoeveel vrouwen, maar ook mannen, zouden op het moment dat ze voor die keuze staan, denken: goh, weet je, ik houd mijn mond wel, ik ben daar allang weg, heb het nu goed, dus waarom zou ik me zoveel shit op de hals halen? Waarom? En zal ik u eens wat zeggen? Ik geef ze nog gelijk ook. Maar soms moet je als mens opstaan in het leven en je mond opentrekken. Omdat er anders nooit iets verandert.”

À propos de Publisher