Ajax ziet transfertarget van 8 miljoen euro op radar van Engelse top verschijnen | OneFootball

Ajax ziet transfertarget van 8 miljoen euro op radar van Engelse top verschijnen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 octobre 2024

Ajax ziet transfertarget van 8 miljoen euro op radar van Engelse top verschijnen

Image de l'article :Ajax ziet transfertarget van 8 miljoen euro op radar van Engelse top verschijnen
Image de l'article :Ajax ziet transfertarget van 8 miljoen euro op radar van Engelse top verschijnen

© IMAGO/FootballTransfers

Ajax hoopte tot aan vorig jaar op de komst van Alan Varela. De 23-jarige middenvelder koos echter voor een avontuur bij FC Porto en is nu op de radar verschenen bij Manchester City, zo weet FootballTransfers. De Engelse topclub is naarstig op zoek naar een opvolger voor de langdurig geblesseerde Rodri.


Vidéos OneFootball


Varela werd tijdens de winterstop van het seizoen 2022/23 voor het eerst genoemd als potentiële aanwinst voor Ajax. De Amsterdammers hielden ernstig rekening met een vertrek van Edson Álvarez en hadden de Argentijns jeugdinternational op de korrel. Ajax nam uiteindelijk in de zomer van 2023 afscheid van Álvarez, die naar West Ham United vertrok, maar slaagde er niet in om Varela aan te trekken.

Porto ging aan de haal met de handtekening van Varela, die voor acht miljoen euro werd overgenomen van Boca Juniors. De verdedigende middenvelder tekende een contract tot medio 2028, maar kan mogelijk komende winter al vertrekken. Manchester City heeft recentelijk scouts naar Porto gestuurd om Varela te bekijken.

De naam van Varela is namelijk door Manchester City op een lijst van mogelijke vervangers voor Rodri gezet. De sterkhouder van de Engelse topclub is door een ernstige knieblessure uitgeschakeld tot aan het einde van het seizoen. Rodri liep deze blessure op tijdens het duel met Arsenal (2-2). Volgens de data van SciSports lijkt Orkun Kökçü ook een geschikt alternatief.

De verwachting is echter wel dat Manchester City diep in de buidel moet tasten voor Varela. De rechtspoot heeft namelijk een afkoopclausule van zeventig miljoen euro in zijn langlopende contract staan. Varela vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 32,5 miljoen euro, maar desondanks vind Manchester City naar verluidt de afkoopclausule het waard.

Varela groeide in zijn eerste seizoen op de Europese velden uit tot een vaste waarde bij de Portugese topclub. De verdedigende middenvelder kwam in totaal 44 keer in actie namens Porto en was daarin goed voor 2 goals en 3 assists. Dit seizoen geldt Varela wederom als een van de sterkhouders bij Porto, waar hij alleen niet in actie kwam tegen Bodø/Glimt (3-2 verlies). De overige negen duels kwam de jonge balveroveraar in totaal 813 minuten in actie. Varela was tot nu toe goed voor één assists en deed ook mee in het spektakelstuk tegen Manchester United (3-3).

À propos de Publisher