Ajax ziet Engelse transferstrijd voor Carlos Forbs op gang komen | OneFootball

Ajax ziet Engelse transferstrijd voor Carlos Forbs op gang komen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 août 2024

Ajax ziet Engelse transferstrijd voor Carlos Forbs op gang komen

Image de l'article :Ajax ziet Engelse transferstrijd voor Carlos Forbs op gang komen
Image de l'article :Ajax ziet Engelse transferstrijd voor Carlos Forbs op gang komen

© IMAGO

Ajax ziet de interesse in Carlos Forbs toenemen. De negentienjarige aanvaller staat er goed op in Engeland, waar Leeds United hem volgens HITC op zijn verlanglijstje heeft gezet. Wolverhampton Wanderers werd eerder al genoemd als geïnteresseerde partij. Een te hoge transfersom zou de laatstgenoemde club echter afgeschrikt kunnen hebben.


Vidéos OneFootball


Ajax telde vorig jaar liefst veertien miljoen euro neer voor de komst van Forbs, die overkwam van Manchester City. De Portugees jeugdinternational kende een prima start in Amsterdam, maar zijn niveau zakte echter snel weg. Uiteindelijk belandde Forbs op de bank en kwam hij in zijn eerste seizoen tot 1.410 speelminuten, verdeeld over 32 duels. Hierin was hij goed voor drie goals en vijf assists.

Hoewel hij onder Francesco Farioli speelminuten krijgt, behoort een vertrek tot een van de serieuze opties. Ajax zou ook open staan voor een transfer en zou de pijlsnelle aanvaller kunnen slijten aan Leeds United en Wolverhampton Wanderers. Eerstgenoemde zou hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden voor de komst van Forbs.

Eerder werd al melding gemaakt van de interesse van Wolverhampton Wanderers. De verwachting was dat de Engelse middenmoter zich op korte termijn zou melden bij Ajax met een bod, maar volgens The Athletic staat een deal op losse schroeven. Dit komt doordat men bij Wolverhampton Wanderers het gevoel heerst dat Forbs 'te duur' wordt verkocht.

Leeds United is na het vertrek van Crysencio Summerville naar een nieuwe vleugelspits. De Nederlandse aanvaller verkaste naar West Ham United en the Whites hopen nog twee nieuwe buitenspelers aan te trekken. Dinsdag werd ook bekend dat Calvin Stengs op de radar bij Leeds is verschenen.

À propos de Publisher