Ajax wil Belgisch international: transfer van 25 miljoen euro noodzakelijk | OneFootball

Ajax wil Belgisch international: transfer van 25 miljoen euro noodzakelijk | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 juillet 2024

Ajax wil Belgisch international: transfer van 25 miljoen euro noodzakelijk

Image de l'article :Ajax wil Belgisch international: transfer van 25 miljoen euro noodzakelijk
Image de l'article :Ajax wil Belgisch international: transfer van 25 miljoen euro noodzakelijk

© IMAGO

Ajax heeft de naam van Mandela Keita op zijn verlanglijstje gezet, zo meldt journalist Sacha Tavolieri. De 22-jarige middenvelder van Royal Antwerp kan echter alleen worden aangetrokken als de Amsterdammers deze zomer spelers weten te verkopen. Eerder zag Ajax de koopopties voor Georges Mikautadze en Francisco Conceição al gelicht worden, waarmee 23 miljoen euro werd binnengehaald.


Vidéos OneFootball


Keita doorliep de jeugdopleiding van OH Leuven, waar hij na een kort uitstapje in de jeugd van KRC Genk, doorbrak in het seizoen 2021/22. In januari 2023 streek hij op huurbasis neer bij Antwerp, dat zijn huurperiode verlengde tegen een bedrag van drie miljoen euro. Deze zomer nam de Belgische topclub Keita voor vijf miljoen euro definitief over. Inmiddels vertegenwoordigt de enkelvoudig international van België een Estimated Transfer Value van 10,1 miljoen euro.

Antwerp kan Keita mogelijk direct weer doorverkopen aan Ajax, dat naarstig op zoek is naar versterkingen. De Amsterdammers zijn volgens Tavolieri echter niet in de positie om zo maar een versterking aan te trekken. "Ze zullen niet in staat zijn Keita aan te trekken als er niemand verkocht wordt", schrijft de Belgische journalist. "Ajax kan bijvoorbeeld maar veertig miljoen euro herinvesteren als er voor honderd miljoen euro wordt verkocht."

Het is vooralsnog niet bekend welke vraagprijs Antwerp hanteert voor Keita. Waanneer er uit wordt gegaan van dat Ajax minimaal de Estimated Transfer Value van 10,1 miljoen euro op tafel moet leggen, zal de Amsterdamse club eerst voor ruim 25 miljoen euro moeten verkopen volgens de informatie van Tavolieri. Hierbij zijn de uitgaande transfers van Conceiçao naar FC Porto en Mikautadze naar FC Metz buiten gelaten.

Conceiçao keerde een jaar na zijn transfer naar Ajax op huurbasis terug bij Porto, dat een koopoptie bedong van tien miljoen euro. Deze werd gelicht en de 21-jarige aanvaller kan deze zomer mogelijk een toptransfer maken, daar Bayern München geïnteresseerd is. Voor Mikautadze geldt ongeveer hetzelfde. De 23-jarige spits keerde afgelopen winter terug bij Metz, dat hem voor dertien miljoen euro definitief inlijfde. Nu staat Mikautadze ook voor een toptransfer.

À propos de Publisher