Ajax moet vrezen voor einde samenwerking: 'We zijn in gesprek' | OneFootball

Ajax moet vrezen voor einde samenwerking: 'We zijn in gesprek' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 août 2024

Ajax moet vrezen voor einde samenwerking: 'We zijn in gesprek'

Image de l'article :Ajax moet vrezen voor einde samenwerking: 'We zijn in gesprek'
Image de l'article :Ajax moet vrezen voor einde samenwerking: 'We zijn in gesprek'

© IMAGO

Ajax en Sparta Rotterdam gaan met elkaar in gesprek over de huidige samenwerking, zo vertelt directeur Manfred Laros van de laatstgenoemde club. In het verleden pikte de Amsterdammers onder anderen Jarrel Hato en Ar'jany Martha op in Rotterdam. Het is nu afwachten of Ajax zich in de toekomst ook kan op makkelijke wijze kan verzekeren van de komst van talentvolle Sparta-jeugdspelers.


Vidéos OneFootball


In 2019 begonnen Sparta en Ajax aan een samenwerkingsverband tussen de jeugdopleidingen. Bij deze overeenkomst werd de afspraak gemaakt dat de Amsterdamse club jaarlijks 300.000 euro over zou maken naar Het Kasteel. In ruil daarvoor ontving Ajax het recht om maximaal drie jeugdspelers bij Sparta weg te plukken, waarbij het laatste woord altijd aan het talent zelf was.

De samenwerking tussen Sparta en Ajax gaat richting het einde en op korte termijn wordt er tussen beide clubs gesproken over de toekomst. "We zijn met elkaar in gesprek of we deze samenwerking nog wel willen verlengen", vertelt Laros tegenover De Telegraaf. "Ik weet dat kritiek is geweest", voegt commissaris Alex Klein daar aan toe. "Maar jeugdspelers hebben een vrije keuze om te gaan en andersom hebben we gebruik kunnen maken van het scoutingsnetwerk van Ajax."

De afgelopen vijf jaar maakten diverse spelers de overstap van Sparta naar Ajax. Het grootste succesverhaal is tot op heden Hato gebleken, die vorig jaar een van de weinige lichtpuntjes was en zijn contract onlangs verlengde tot medio 2028. Martha is een ander voorbeeld. Hij schopte het ook tot de hoofdmacht, maar vertrok deze zomer transfervrij naar Beerschot. Dies Janse maakte daarnaast in 2020 de overstap van Sparta naar Ajax.

À propos de Publisher