Ajax heeft nog enkele uren om vertrek overbodige spelers af te ronden | OneFootball

Ajax heeft nog enkele uren om vertrek overbodige spelers af te ronden | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 septembre 2024

Ajax heeft nog enkele uren om vertrek overbodige spelers af te ronden

Image de l'article :Ajax heeft nog enkele uren om vertrek overbodige spelers af te ronden
Image de l'article :Ajax heeft nog enkele uren om vertrek overbodige spelers af te ronden

© IMAGO

Voor Ajax stond afgelopen zomer in het teken van het afscheid nemen van meerdere overbodige spelers. Borna Sosa, Carlos Forbs en ook Steven Bergwijn vertrokken allen uit Amsterdam. Maar spelers als Owen Wijndal en Benjamin Tahirovic bleven de club vooralsnog trouw. Om beiden te slijten, heeft Ajax nog maar enkele uren de tijd.


Vidéos OneFootball


Nadat de Nederlandse transfermarkt op 2 september al sloot, is het donderdag om 23.59 uur de beurt aan de Turkse markt. De clubs uit Turkije hadden zodoende tien dagen langer de tijd om spelers aan te trekken. Zo vertrok Riechedly Bazoer naar Konyaspor en maakte Galatasaray de toptransfer van Victor Osimhen wereldkundig.

Nu de Turkse transferperiode op het punt van sluiten staat, komt daarmee ook een einde aan de laatste kans van Ajax om overbodige spelers te slijten. De Süper Lig is namelijk de laatste competitie in Europa waar clubs nog spelers kunnen kopen ofwel huren. Lukt het Alex Kroes niet om de komende uren enkele spelers van de hand te doen aan clubs uit Turkije, zullen de overbodige spelers tot minimaal januari geduld moeten hebben.

Real Valladolid, Leeds United, Stade Brest, Werder Bremen, Galatasaray en Fenerbahçe toonden de voorbije weken interesse in de linksback. Inmiddels is de markt alleen nog open voor de Turkse clubs, waardoor begint te dringen voor Wijndal. De linksback komt simpelweg niet in de plannen van Francesco Farioli voor en zal spoedig een vertrek moeten afronden, wil hij speelminuten gaan maken dit seizoen. Data van SciSports tonen aan dat dit de beste club voor Wijndal is in Turkije.

Galatasaray heeft volgens Turkse media ook interesse in Tahirovic. De 21-jarige verdedigende middenvelder staat al geruime tijd in de etalage bij de Amsterdamse club, dat er nog niet in slaagde om hem van de hand te doen. Galatasaray zou interesse hebben in Tahirovic. Het is alleen niet duidelijk of de Turkse topclub hem definitief wil overnemen of een seizoen wil huren met een eventuele optie tot koop. Tahirovic vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 8,5 miljoen euro.

Ook Chuba Akpom mag mogelijk nog vertrekken bij Ajax. Door de komst van Wout Weghorst is de Engelse spits overbodig geraakt in Amsterdam. Panathinaikos leek uitkomst te bieden voor de situatie van Akpom en Ajax. De Griekse topclub zou volgens landelijke berichtgeving contact hebben gehad met de Amsterdammers over een transfer van de multifunctionele aanvaller. Hierbij zou Akpom op huurbasis over moeten komen, waarbij er ook een optie tot koop in de overeenkomst tussen Panathinaikos en Ajax zou worden opgenomen. Echter kwam deze overstap niet van de grond en lijkt zijn toekomst nu buiten Europa te liggen.

À propos de Publisher