‘Zorgen voor Ten Hag: Manchester United doet navraag naar potentiële opvolger’ | OneFootball

‘Zorgen voor Ten Hag: Manchester United doet navraag naar potentiële opvolger’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·18 de octubre de 2024

‘Zorgen voor Ten Hag: Manchester United doet navraag naar potentiële opvolger’

Imagen del artículo:‘Zorgen voor Ten Hag: Manchester United doet navraag naar potentiële opvolger’

Manchester United heeft navraag gedaan naar de diensten van Ruben Amorim, zo weet Florian Plettenberg van het Duitse Sky. De Portugees kan komende zomer de opvolger worden van Erik ten Hag, die onder grote druk staat in Engeland. Voorlopig heeft de clubleiding nog wel vertrouwen in de Nederlander.

Na een zeer moeizame start van het seizoen wordt Ten Hag naar de uitgang geschreven bij Manchester United. Na een pijnlijke 0-3 thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur en gelijke spelen tegen FC Porto (3-3) en Aston Villa (0-0) voerde de clubleiding een crisisberaad van zes uur. Dat Ten Hag uiteindelijk mocht blijven zitten, is volgens Fabrizio Romano nooit betwijfeld binnen de club. Ten Hag bevestigde dit vrijdag op de persconferentie door de media te betichten van ‘leugens en sprookjes’.


OneFootball Videos


Ondanks dat Ten Hag nog altijd voor de groep staat op Old Trafford, moet hij zich volgens Plettenberg wel zorgen gaan maken om zijn baan. Nadat eerder Manchester City al geïnteresseerd bleek in Amorim, zou de Portugees ook bij de stadgenoot op het lijstje staan. Manchester United zou zelfs al navraag naar zijn diensten hebben gedaan, maar heeft volgens de Duitse journalist momenteel nog steeds vertrouwen in Ten Hag.

Amorim komt op zijn vroegst komende zomer

Mochten the Red Devils Amorim naar Engeland willen halen, zullen ze daar nog even op moeten wachten. De 39-jarige oefenmeester is namelijk erg ambitieus met Sporting CP en is niet van plan halverwege het seizoen te vertrekken. Komende zomer geldt de trainer, die nog een contract heeft tot medio 2026, wel als optie. Dan heeft hij ook een afkoopsom in zijn contract staan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

Ver detalles de la publicación