Youri Mulder is compleet verbaasd en ziet 'stelletje slaapkoppen' bij Oranje | OneFootball

Youri Mulder is compleet verbaasd en ziet 'stelletje slaapkoppen' bij Oranje | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 de septiembre de 2024

Youri Mulder is compleet verbaasd en ziet 'stelletje slaapkoppen' bij Oranje

Imagen del artículo:Youri Mulder is compleet verbaasd en ziet 'stelletje slaapkoppen' bij Oranje
Imagen del artículo:Youri Mulder is compleet verbaasd en ziet 'stelletje slaapkoppen' bij Oranje

© Videostill Ziggo Sport

Youri Mulder is van mening dat er bij het Nederlands elftal te lang is vastgehouden aan Memphis Depay als eerste spits. De oud-voetballer vindt het opmerkelijk dat bondscoach Ronald Koeman er nu pas voor kiest om Joshua Zirkzee en Brian Brobbey zich te laten bewijzen in de basis. Zirkzee begon in de basis tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 winst), terwijl Brobbey dinsdag aan de aftrap staat tegen Duitsland.


OneFootball Videos


"De bondscoach wil Zirkzee en Brobbey nu gewoon aan het werk zien, om te kijken wie de opvolger van Depay kan worden", begon Mulder bij Ziggo Sport. "Maar dat had voor het toernooi al gemoeten." Zirkzee maakte zaterdag tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) zijn basisdebuut in het Nederlands elftal, maar dat is volgens de oud-speler van onder meer Schalke 04 veel te laat: "Stelletje slaapkoppen daar."

Daarnaast had Mulder in deze interlandperiode gedacht dat Wout Weghorst een keer in de basis zou beginnen bij Oranje. De analist stelt dat Weghorst altijd topfit is en Mulder vond de Ajacied tijdens het EK een goede indruk achterlaten. "Het is duidelijk dat Koeman hem echt als pure invaller ziet. Gooi gewoon Weghorst erin of Zirkzee, die speelde hartstikke goed", zou het advies van Mulder zijn aan Koeman, die er echter voor heeft gekozen om Brobbey dinsdagavond op te stellen tegen Duitsland: "Brobbey is een goede spits, maar ik had eigenlijk Weghorst een keer verwacht", besluit de analist.

Koeman verklaarde eerder waarom hij niet Zirkzee, maar Brobbey de kans geeft tegen Duitsland. "'Ik wilde sowieso beide spelers zien", legde de bondscoach uit. "Maar die keuze is gemaakt op basis dat ik verwacht dat we zeker in de omschakeling ruimtes krijgen. En dan denk ik dat Brobbey dat nóg beter kan doen dan Joshua."

Koeman benadrukte dat hij geen extra druk bij Brobbey wilde leggen. "Want het is een keuze. En een positie wordt niet bepaald op één interland. Ik was blij met het spel van Joshua. En ik heb alle vertrouwen in Brian dat hij die kwaliteiten laat zien in zijn wedstrijd. Maar nogmaals, de keuze is gewoon gemaakt dat ik het zo wil doen."

Ver detalles de la publicación