Xavi Simons kan voor 60 tot 70 miljoen euro naar Europese grootmacht verkassen | OneFootball

Xavi Simons kan voor 60 tot 70 miljoen euro naar Europese grootmacht verkassen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 de mayo de 2024

Xavi Simons kan voor 60 tot 70 miljoen euro naar Europese grootmacht verkassen

Imagen del artículo:Xavi Simons kan voor 60 tot 70 miljoen euro naar Europese grootmacht verkassen
Imagen del artículo:Xavi Simons kan voor 60 tot 70 miljoen euro naar Europese grootmacht verkassen

© IMAGO

Xavi Simons is op de radar verschenen bij Bayern München, weet Florian Plettenberg. De 21-jarige Nederlander maakte afgelopen seizoen veel indruk bij RB Leipzig, dat hem een jaar huurde van Paris Saint-Germain. Ook Barcelona, waar Simons lang in de jeugd speelde, hoopt de aanvallende middenvelder annex buitenspeler in te lijven.


OneFootball Videos


Bayerns sportief directeur Max Eberl is groot voorstander van de komst van Simons, die tot de zomer van 2027 vastligt bij PSG. Eberl was in de zomer van 2023 werkzaam voor Leipzig en was destijds ook groot voorstander van de komst van de international naar die Roten Bullen. In Leipzig probeert men Simons ook te verleiden tot een langer verblijf op huurbasis.

Plettenberg acht de kans dat Simons daadwerkelijk de transfer naar Bayern München maakt klein. De Duitse topclub moet namelijk eerst ruimte maken in de selectie voordat er nieuwe aanwinsten gedaan kunnen worden. Op het moment dat Bayern die ruimte heeft gemaakt, heeft de spelmaker naar verwachting al een keuze gemaakt over zijn sportieve toekomst. De journalist van Sky verwacht dat de Simons een waarde van 60 tot 70 miljoen euro vertegenwoordigt en voor de start van het EK 2024, op 14 juni, al de knoop door heeft gehakt over zijn nieuwe club.

Mundo Deportivo meldde eerder dat de rechtspoot komende zomer naar Barcelona zal verkassen. De voormalig speler van PSV heeft in zijn contract staan dat hij, in het geval dat PSG besluit hem te verhuren, zelf mag bepalen voor welke club hij wil uitkomen. Dat is in dit geval Barcelona. Simons zal de clubleiding spoedig informeren over zijn besluit, schreef de Spaanse krant.

Simons groeide bij Leipzig razendsnel uit tot een van de smaakmakers. Hij kwam in totaal tot 43 officiële duels, waarin hij goed was voor 10 goals en 15 assists. Leipzig eindigde het seizoen uiteindelijk op de vierde plaats, met twee punten voorsprong op nummer vijf Borussia Dortmund.

Ver detalles de la publicación