Xavi Simons hakt knoop over toekomst door en staat voor spectaculaire terugkeer | OneFootball

Xavi Simons hakt knoop over toekomst door en staat voor spectaculaire terugkeer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 de mayo de 2024

Xavi Simons hakt knoop over toekomst door en staat voor spectaculaire terugkeer

Imagen del artículo:Xavi Simons hakt knoop over toekomst door en staat voor spectaculaire terugkeer
Imagen del artículo:Xavi Simons hakt knoop over toekomst door en staat voor spectaculaire terugkeer

© IMAGO

Xavi Simons heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Barcelona, meldt onder meer Mundo Deportivo. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler van Paris Saint-Germain gaat er 'alles aan doen' om terug te keren bij de Catalanse club, waar hij ook al in de jeugd speelde. Dit seizoen wordt de Nederlander verhuurd aan RB Leipzig, waar hij een zeer productief seizoen draait.


OneFootball Videos


Luis Enrique liet zich onlangs al uit over de toekomst van Simons. De coach van de Parijzenaren weigerde te zeggen dat de 21-jarige rechtspoot volgend seizoen basisspeler bij PSG zou zijn. "Mijn regel is om niet te praten over spelers die momenteel niet bij de club zijn. Hij is hier niet, hij is een uitgeleende speler. Daar blijft het bij", aldus de Spaanse oefenmeester.

De weinig warme woorden van de coachzijn voor Simons een extra argument om zijn vertrek naar Barcelona aan te vragen. De voormalig speler van PSV heeft in zijn contract staan dat hij, in het geval dat PSG besluit hem te verhuren, zelf mag bepalen voor welke club hij wil uitkomen. Dat is in dit geval Barcelona. Simons zal de clubleiding spoedig informeren over zijn besluit, zo schrijft Mundo Deportivo.

Simons kwam in de zomer van 2023 voor vier miljoen euro over van PSV en werd door de Parijzenaren direct uitgeleend aan RB Leipzig. In Duitsland groeide de dertienvoudig international direct uit tot een sensatie. Simons was tot op heden in 42 wedstrijden goed voor 9 doelpunten en 15 assists voor die Roten Bullen.

RMC Sport meldde eerder al dat Simons komende zomer niet zou terugkeren bij PSG. Het Franse medium schreef dat ook Arsenal en Barcelona voor de talentvolle spelmaker in de markt zijn. De tv-zender meldde verder dat het onwaarschijnlijk is dat PSG opnieuw zou willen meewerken aan een verhuur van Simons en noemde een definitieve overstap naar RB Leipzig het meest voor de hand liggend.

Ver detalles de la publicación