Wout Weghorst krijgt ideale vervolgstap in de schoot geworpen | OneFootball

Wout Weghorst krijgt ideale vervolgstap in de schoot geworpen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8 de julio de 2024

Wout Weghorst krijgt ideale vervolgstap in de schoot geworpen

Imagen del artículo:Wout Weghorst krijgt ideale vervolgstap in de schoot geworpen
Imagen del artículo:Wout Weghorst krijgt ideale vervolgstap in de schoot geworpen

© IMAGO

Ajax en FC Twente zijn niet langer de enige clubs met interesse in Wout Weghorst. De spits van het Nederlands elftal zou volgens Tuttosport in beeld zijn gekomen bij AS Roma, dat zoekt naar een opvolger van Romelu Lukaku. Databureau SciSports toont aan dat Weghorst met AS Roma een ideale vervolgstap kan maken deze zomer.


OneFootball Videos


UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Met een Club Fit van 82 is AS Roma verreweg de beste vervolgstap voor Weghorst deze zomer. De Romeinen zijn naarstig op zoek naar een nieuwe centrumspits en kunnen met de Oranje-international een belangrijke slag slaan. Niet alleen past Weghorst goed in de speelstijl van Daniele De Rossi, maar heeft hij ook voldoende kwaliteiten om AS Roma bij de hand te nemen.

De belangrijkste reden voor AS Roma om Weghorst aan te trekken, is misschien wel zijn manier van spelen. De 31-jarige spits wordt door SciSports omschreven als een shadow striker en heeft precies dezelfde speelstijl als Lukaku. Niet alleen zorgt dit ervoor dat Weghorst weinig moeite zal kennen om zich aan te passen aan zijn teamgenoten, maar ook dat AS Roma geen grote wijzigingen moet toepassen om een nieuwe spits in te voegen.

Imagen del artículo:Wout Weghorst krijgt ideale vervolgstap in de schoot geworpen

© SciSports - Een schaduwspits staat erom bekend dat hij korte passes verstuurt naar zijn ploeggenoten en dat veel doet in de aanvallende zone. Dit type speler neemt het doel van de tegenstander vaak van buiten het strafschopgebied onder vuur, maar is in mindere mate betrokken in het strafschopgebied. De tegenstander hoog op het veld onder druk zeten is iets wat niet bij dit type speler past, hij is liever aan de bal bij het spel betrokken in aanvallend opzicht.

Een overstap naar Ajax of FC Twente lijkt voor Weghorst een stuk minder aantrekkelijk. De Career Advice Tool laat zien dat de aanvaller in zowel Amsterdam als Enschede niet past qua speelstijl. Uiteraard zal de spits van het Nederlands elftal veelvuldig aan spelen kunnen toekomen, alleen niet op het niveau waar hij eigenlijk thuishoort.

Daarnaast is het maar de vraag of beide clubs kunnen voldoen aan de vraagprijs. Naar verluidt verlangt Burnley een transfersom van tien miljoen euro voor de 31-jarige Oranje-international. Dat bedrag is voor FC Twente niet te betalen en lijkt in de huidige situatie ook voor Ajax een struikelblok. De Amsterdammers zullen eerst flink moeten verkopen, alvorens ze toe kunnen slaan op de transfermarkt. Ajax-watcher Mike Verweij meldde eerder dat van elke 120 miljoen euro die de club via transferinkomsten binnenkrijgt, slechts 50 miljoen euro opnieuw geïnvesteerd kan worden in de selectie.

Overigens zal ook AS Roma eerst moeten verkopen voordat het in actie kan komen in de strijd om Weghorst. Tammy Abraham, die in 2021 overkwam van Chelsea, staat hiervoor op de nominatie. De 26-jarige Engelsman mag zich heugen op de interesse van AC Milan en Juventus. Hij vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 17,4 miljoen euro.

Ver detalles de la publicación