Voorlopig geen topaankopen bij Ajax: ‘Pas dan kan de club handelen op de transfermarkt’ | OneFootball

Voorlopig geen topaankopen bij Ajax: ‘Pas dan kan de club handelen op de transfermarkt’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 de junio de 2024

Voorlopig geen topaankopen bij Ajax: ‘Pas dan kan de club handelen op de transfermarkt’

Imagen del artículo:Voorlopig geen topaankopen bij Ajax: ‘Pas dan kan de club handelen op de transfermarkt’
Imagen del artículo:Voorlopig geen topaankopen bij Ajax: ‘Pas dan kan de club handelen op de transfermarkt’

© De Telegraaf

Ajax wil spoedig de selectie op meerdere plekken versterken, maar dan zal de club eerst afscheid moeten nemen van enkele grootverdieners. Ajax kan het zich financieel niet veroorloven om eerst spelers te kopen, voordat er miljoenen zijn binnengekomen. Volgens Mike Verweij is het vertrek van meerdere spelers dus niet uitgesloten.


OneFootball Videos


“Ik had gisteren (vrijdag, red) wel even contact met mensen bij Ajax”, begint Verweij in Kick-Off van De Telegraaf. “Mikautadze is verkocht. Levert dertien miljoen op.Dat gaat rechtstreeks de kas in en dat geld kan niet worden uitgegeven voor een vervanger. Dus er moet nu heel veel verkocht gaan worden en dan kan Ajax pas handelen op de transfermarkt.”

Wie er precies mogen vertrekken, is vooralsnog onduidelijk. Toch zijn er een aantal aankopen van afgelopen seizoen, zoals Borna Sosa en Jakov Medic, die niet meer in de plannen van de club voorkomen. Dat geldt niet voor Chuba Akpom. De aanvaller kwam over van Middlesbrough en maakte een prima indruk in zijn eerste seizoen. Akpom, over een Engelse nationaliteit beschikt, is zodoende erg interessant voor clubs uit de Premier League. Toch is de hoop binnen Ajax dat hij voorlopig blijft: “Ik sprak gisteren iemand die hoopt dat Akpom tot begin augustus blijft, want die zal het moeten doen in de voorronde van de Europa League.”

Valentijn Driessen vindt de gang van zaken binnen Ajax maar onbegrijpelijk. “Ik vind het wel heel slecht gedaan van Ajax eigenlijk”, waarmee de Chef Sport doelt op het vertrek van Mikautadze voor een veel te laag bedrag. Volgens presentator Pim Sedee was het niet te voorspellen dat Mikautadze de meest waardevolle speler van het toernooi zou worden. Maar wat de volgende club van de aanvaller gaat worden, is nog gissen: “Het of Monaco of Lens dat hem gaat kopen”, zegt Verweij.

Ver detalles de la publicación