Vitesse gaat in beroep en bevestigt groot nieuws over Coley Parry | OneFootball

Vitesse gaat in beroep en bevestigt groot nieuws over Coley Parry | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·25 de junio de 2024

Vitesse gaat in beroep en bevestigt groot nieuws over Coley Parry

Imagen del artículo:Vitesse gaat in beroep en bevestigt groot nieuws over Coley Parry

Vitesse bevestigt dinsdagochtend dat het in beroep gaat tegen het besluit van de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB om de proflicentie van de club per 9 juli aanstaande in te trekken. De Arnhemmers bevestigen bovendien het goede nieuws dat maandagavond al doorsijpelde over het akkoord dat door investeerder Guus Franke is bereikt met de grootste schuldeiser, Coley Parry.

"De afgelopen weken kon Vitesse geen volledige documenten aanleveren bij de licentiecommissie. Op basis van deze informatie, waaronder een ontbrekende dekkende begroting, heeft de licentiecommissie besloten om de licentie van Vitesse in te trekken", schrijft de club in de verklaring waarin wordt aangekondigd dat de club beroep aan gaat tekenen.


OneFootball Videos


"Het lag in de lijn der verwachting dat een dergelijk besluit genomen zou worden", zegt algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes. "We hebben immers niet op tijd de benodigde informatie aan kunnen leveren. Zoals ook aangekondigd aan de KNVB zullen wij direct een beroep aantekenen. Met de ontwikkelingen van de afgelopen dagen – refererend aan het akkoord met Coley Parry – gaan we dit proces met vertrouwen tegemoet. Wij geven niet op in het belang van de club, maar het is zeker nog geen gelopen koers."

Franke wordt pas de nieuwe eigenaar van de club als zeker is dat de proflicentie alsnog wordt veiliggesteld. Vitesse heeft aan drie belangrijke voorwaarden van de licentiecommissie niet kunnen voldoen: er is geen sluitende begroting ingediend voor komend seizoen, daarnaast beschikt de club momenteel niet over een huisbankier en ook niet over een accountant. "Zoals ik al vaker heb gezegd; het oplossen van het verleden is de belangrijkste stap", legt Reijnjtes uit. "Met Guus Franke hebben we een fantastische Gelderse ondernemer gevonden, met sympathie voor de club, die het verleden voor ons wil oplossen. Uiteraard is dit een voorzichtige vreugde. Vanaf vandaag start immers ons beroepsproces en dienen we goedkeuring voor het vervolg op te halen bij de Licentiecommissie. Hiervoor zullen wij de komende dagen de benodigde informatie aanleveren in Zeist. Hopelijk ontvangen wij dan binnen enkele weken goed nieuws vanuit de Licentie- en beroepscommissie en kunnen we definitief door!", zegt de bestuurder hoopvol.

"Het aanleveren van de desgevraagde documenten vergt echter nog wel enige tijd en voorbereiding", schrijft Vitesse. "Zowel aangaande het akkoord met Parry als de beoogde aandelenoverdracht. Naar verwachting vindt de beroepszaak over twee weken plaats. Mocht de club deze zaak onverhoopt en onverwacht niet winnen dan heeft het nog een kans via de rechtbank", toont de club zich strijdbaar.

Ver detalles de la publicación