Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ’t Schip sluit rampjaar af met terugkeer van sterkhouder | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·18 de mayo de 2024

Imagen del artículo:Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ’t Schip sluit rampjaar af met terugkeer van sterkhouder

Steven Berghuis verschijnt zondagmiddag aan de aftrap voor het duel tegen Vitesse, dat verwacht het Algemeen Dagblad althans. De Ajax-aanvaller, die twee weken geleden tegen FC Volendam (1-4 winst) voor het eerst minuten maakte na lang blessureleed, lijkt fit genoeg om in de basis te beginnen.

Tegen Volendam speelde Berghuis negentien minuten mee, terwijl de aanvaller vorige week – tegen Almere City -  één helft mocht meedoen. Tegen het al gedegradeerde Vitesse mag de buitenspeler annex middenvelder vanaf de aftrap opdraven, zo denkt het AD. De krant verwacht verder weinig verrassingen in de afscheidswedstrijd van John van ’t Schip.

Dat betekent dat de verdediging gevormd wordt door Geronimo Rulli (keeper), Devyne Rensch, Josip Sutalo, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato. Op het middenveld is er plek voor Sivert Mannsverk, Kenneth Taylor en Jordan Henderson. De vraag is of de Engelsman meteen ook zijn laatste wedstrijd als Ajax-speler speelt.

Berghuis, Steven Bergwijn en Brian Brobbey moeten voor de doelpunten gaan zorgen bij de Amsterdammers. De wedstrijd tussen Vitesse en Ajax is om des keizers baard. Vitesse is gedegradeerd en eindigt laatste, terwijl Ajax officieel als nummer vijf gaat eindigen in een compleet rampjaar.