Verlengen of verkopen: deze spelers dreigen transfervrij te vertrekken bij de Nederlandse topclubs | OneFootball

Verlengen of verkopen: deze spelers dreigen transfervrij te vertrekken bij de Nederlandse topclubs | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 de julio de 2024

Verlengen of verkopen: deze spelers dreigen transfervrij te vertrekken bij de Nederlandse topclubs

Imagen del artículo:Verlengen of verkopen: deze spelers dreigen transfervrij te vertrekken bij de Nederlandse topclubs
Imagen del artículo:Verlengen of verkopen: deze spelers dreigen transfervrij te vertrekken bij de Nederlandse topclubs

© IMAGO/FootballTransfers

De transferzomer is op 1 juli officieel van start gegaan en naast het kopen van versterkingen moeten de Nederlandse topclubs zich ook buigen over diverse contractdossiers. Dit alles om te voorkomen dat sterkhouders volgend jaar transfervrij de deur uitlopen. Met welke spelers moeten Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en FC Twente zo snel mogelijk om tafel?


OneFootball Videos


Ieder jaar lopen tal van spelers uit hun contract bij hun club waardoor ze transfervrij op te pikken zijn door concurrenten. In het meest gunstige geval betreft het een overbodige speler, maar in het ergste geval loopt een club een mooie transfersom mis door een dergelijk scenario. Om die reden moeten directies van clubs al ver van tevoren nadenken en om tafel met spelers om dit laatste te voorkomen.

Twee jaar geleden overkwam het Ajax niet met één, maar zelfs met twee vaste waardes uit het elftal van dat voorgaande seizoen. De Amsterdamse clubleiding zag André Onana transfervrij naar Inter vertrekken, terwijl Noussair Mazraoui gratis overstapte naar Bayern München. Eerstgenoemde werd een jaar later voor liefst vijftig miljoen euro verkocht aan Manchester United.

Welke spelers van Ajax beschikken over een aflopend contract?

Uit het basiselftal van afgelopen seizoen zijn er twee spelers met een aflopende verbintenis in de selectie van Ajax: Steven Berghuis en Devyne Rensch. Daarnaast beschikken ook Jaydon Banel en Olivier Aertssen over een contract tot medio 2025. De twee talenten maakten vorig jaar al minuten in de hoofdmacht, maar zullen komend seizoen vooral bij Jong Ajax te zien zijn.

Welke spelers van AZ beschikken over een aflopend contract?

In de selectie van AZ zijn er liefst vier basisspelers waar directeur voetbalzaken Max Huiberts een knoop over door moet hakken. Daarnaast zijn er nog twee reserves die uit hun contract lopen. AZ ziet mogelijk Bruno Martins Indi, Riechedly Bazoer, Yukinari Sugawara en Jordy Clasie volgend jaar transfervrij vertrekken. Dit terwijl ook Hobie Verhulst en Peer Koopmeiners over een aflopende verbintenis beschikken.

Welke spelers van Feyenoord beschikken over een aflopend contract?

Feyenoord moet zich deze zomer buigen over de contractsituaties van twee vaste waardes in de personen van Timon Wellenreuther en Lutsharel Geertruida. Voor die laatstgenoemde lijkt een contractverlenging al een gepasseerd station. Daarnaast beschikt doelman Thijs Jansen, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor De Graafschap, ook over een aflopende verbintenis.

Welke spelers van PSV beschikken over een aflopend contract?

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van PSV, moet naast de onderhandelingen met geïnteresseerde clubs ook om tafel met enkele vaste waardes van het kampioenselftal van afgelopen seizoen. Walter Benítez, Jordan Teze, Olivier Boscagli en Luuk de Jong lopen uit hun contract. Daarnaast hebben ook Mauro Júnior, Armando Obispo, Fredrik Oppegård, Tygo Land en Richard Ledezma een aflopende verbintenis.

Welke spelers van FC Twente beschikken over een aflopend contract?

FC Twente kende een sterk seizoen afgelopen seizoen en heeft een groot aantal basisspelers met een aflopend contract in de huidige selectie. Zo kan technisch directeur Arnold Bruggink in gesprek met Daan Rots, Sem Steijn, Ricky van Wolfswinkel, Michel Vlap en Michal Sadílek. Daarnaast liggen ook reserves Przemyslaw Tyton, Issam El Maach en jeugdexponenten Gijs Besselink en Mats Rots tot volgend jaar vast.

Ver detalles de la publicación