Van der Vaart compleet verbijsterd tijdens openingswedstrijd EK: 'Daar snap ik écht niks van' | OneFootball

Van der Vaart compleet verbijsterd tijdens openingswedstrijd EK: 'Daar snap ik écht niks van' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·14 de junio de 2024

Van der Vaart compleet verbijsterd tijdens openingswedstrijd EK: 'Daar snap ik écht niks van'

Imagen del artículo:Van der Vaart compleet verbijsterd tijdens openingswedstrijd EK: 'Daar snap ik écht niks van'

Rafael van der Vaart heeft zich tijdens de eerste helft van de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap tussen Duitsland en Schotland zitten verbazen over de vrijheid die Toni Kroos kreeg op het middenveld. De speler die aan het einde van het toernooi zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hangt speelde een hoofdrol in de aanloop naar de eerste Duitse goal van de avond.

Het gastland kwam in München al na tien minuten spelen op voorsprong door toedoen van Florian Wirtz. Het toptalent van landskampioen Bayer Leverkusen schoot raak van buiten de zestien, al ging de Schotse doelman Angus Gunn - die er nog met een handje aanzat - niet helemaal vrijuit. Nog geen tien minuten later ramde een andere getalenteerde jongeling, Jamal Musiala, overtuigend de tweede Duitse treffer tegen de touwen, Gunn trof deze keer geen enkele blaam. Op slag van rust werd het nog erger voor de Schotten: Ryan Porteous kreeg rood voor een overtreding op Ilkay Gündogan in eigen strafschopgebied, Kai Havertz schoot vervolgens vanaf de stip de 3-0 tegen de touwen.


OneFootball Videos


Van der Vaart komt tijdens de rustanalyse bij de NOS meteen maar met een conclusie over de Schotten: "Die kunnen er echt geen reet van", zegt de oud-international. "Die dachten waarschijnlijk: 'Weet je wat, Toni Kroos doet mee, we laten hem gewoon vrij', daar snap ik écht niks van. Dat je je voorbereidt en hem dan zó laat spelen." De 34-jarige middenvelder fungeerde mede daardoor ongestoord als de grote spil van Die Mannschaft, zag Van der Vaart. "Je ziet: elke bal gaat naar hem toe."

Ver detalles de la publicación