Valse start voor Feyenoord O19 in Youth League tegen Bayer Leverkusen | OneFootball

Valse start voor Feyenoord O19 in Youth League tegen Bayer Leverkusen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·19 de septiembre de 2024

Valse start voor Feyenoord O19 in Youth League tegen Bayer Leverkusen

Imagen del artículo:Valse start voor Feyenoord O19 in Youth League tegen Bayer Leverkusen

Feyenoord Onder 19 heeft de eerste wedstrijd in de Youth League niet weten te winnen. Bayer Leverkusen was op Varkenoord te sterk voor de beloftenploeg van de Rotterdammers. Doelpunten van Kerim Alajbegovic en Francis Onyeka deden de ploeg van trainer Dennis te Braak de das om.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Onder 19. De thuisploeg wist enkele kansen te creëren en het veldoverwicht was voor Feyenoord. Na een kwartier zakte het in en werd het in balbezit slordig. Bayer Leverkusen wist daardoor een aantal keer gevaarlijk te worden. Uiteindelijk wist Alajbegovic doelman Ka te passeren en moest Feyenoord na twintig minuten spelen in de achtervolging.


OneFootball Videos


Feyenoord wist amper grote mogelijkheden te creëren; dat had alles te maken met het feit dat er in de eindfase regelmatig verkeerde keuzes werden gemaakt. Onder toeziend oog van onder meer Royston Drenthe kon Feyenoord voetballend mee, maar kreeg in het drukzetten geen grip op de Duitsers. Na rust verdubbelde de bezoekers de score nadat Francis Onyeka wist te scoren uit een standaardsituatie.

Ayoub Ouarghi wist de spanning in de wedstrijd terug te brengen door de bal van afstand fraai in de kruising te schieten. Met nog twaalf minuten speeltijd was er nog voldoende tijd om voor een resultaat te gaan. Met enkele aanvallende wissels werd het net niet meer gevonden. Door de nederlaag begint Onder 19 met een valse start aan het prestigieuze toernooi. Er wachten nog duels tegen Manchester City, Girona, SL Benfica, RB Salzburg en Sparta Praag.

Opstellingen Feyenoord O19: Ka; Read (59' Mparaganda), Giersthove, Plug (C), Arnaud; Van den Elshout, El Harmouz ('75 Hoepel), Ouarghi; Sliti (84' Otte), Neijenhuis (46' Sebbar), Redmond.Bayer Leverkusen O19: Schlich; Raterink, Pohl, Ndi, Hawighorst; Buono (C); Culbreath, Mensah, Onyeka, Alajbegovic; Stepanov.

Ver detalles de la publicación