Valentijn Driessen keihard aangepakt na verhitte discussie: 'Ben je allergisch voor Ajax?! | OneFootball

Valentijn Driessen keihard aangepakt na verhitte discussie: 'Ben je allergisch voor Ajax?! | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 de octubre de 2024

Valentijn Driessen keihard aangepakt na verhitte discussie: 'Ben je allergisch voor Ajax?!

Imagen del artículo:Valentijn Driessen keihard aangepakt na verhitte discussie: 'Ben je allergisch voor Ajax?!
Imagen del artículo:Valentijn Driessen keihard aangepakt na verhitte discussie: 'Ben je allergisch voor Ajax?!

© De Telegraaf

Valentijn Driessen uitte maandag stevige kritiek op het spel van Ajax onder leiding van trainer Francesco Farioli. Nadat de journalist eerst in zijn column losging over het veldspel, ging Driessen later in Kick-Off van De Telegraaf verder. Volgens Driessen speelt de Italiaanse coach te behoudend, wat volgens hem leidt tot een saai en defensief veldspel dat niet past bij het karakter van Ajax. In de podcast gaf hij aan dat het team niet inspireert en vindt hij dat Farioli meer risico’s moet nemen om aantrekkelijker voetbal te spelen. "Het gaat alleen maar op zekerheid. Dan win je wedstrijden met 1-0. Als Ajax dat wil, prima. Maar zo wil ik Ajax niet zien," aldus een ontevreden Driessen.


OneFootball Videos


De 1-0 overwinning van Ajax op Willem II afgelopen zondag zorgde bij Driessen niet voor enthousiasme. De journalist benadrukte dat hij de wedstrijd "niet om aan te zien" vond en weinig hoopvol is over de speelstijl die Farioli hanteert. Ondanks de winst vond Driessen de manier waarop Ajax speelde veel te voorzichtig, en hij is van mening dat het team, in lijn met de Ajax-traditie, aantrekkelijker en aanvallender zou moeten spelen. Hij suggereert dat het opstellen van meer jonge talenten een oplossing zou kunnen zijn om nieuw elan te brengen in de selectie.

Driessen reageerde scherp toen presentator Pim Sedee voorstelde dat Ajax momenteel geen 'gouden lichting' heeft. “Wie zegt dat?! Wat weet jij er nou van?” reageerde Driessen verontwaardigd. Volgens hem is het belangrijk om jongeren kansen te bieden om hun potentieel te tonen, iets wat Farioli volgens hem te weinig doet. Driessen noemde als voorbeeld PSV-speler Matteo Dams, die door blessures bij de Eindhovenaren in de basiself van Peter Bosz terechtkwam en zich goed staande houdt in de Eredivisie. "Op Eredivisie-niveau doet hij het goed, op Paris Saint-Germain-niveau wat minder," erkent Driessen, maar benadrukt daarbij het belang van speeltijd voor jonge talenten.

Driessen wees ook naar het zeventienjarige talent Pau Cubarsí van FC Barcelona, die onlangs tegen Real Madrid een sterke wedstrijd speelde. Hij ziet Cubarsí als voorbeeld van een jonge speler die het vertrouwen kreeg in een topwedstrijd en die kans greep. "Je moet durven," stelt Driessen, die vindt dat Farioli een gebrek aan lef toont door talenten geen ruimte te geven in het team. In zijn ogen maakt dit het verschil tussen Farioli en coaches met een meer open benadering van jong talent.

De journalist benadrukt dat het karakter van Ajax sinds jaar en dag draait om aanvallend en gedurfd voetbal, iets waar hij nu te weinig van terugziet. Hij betreurt dat de huidige trainer deze filosofie niet omarmt. “Deze man is een Italiaan en hij durft niet,” bekritiseert Driessen de coach, die volgens hem te veel leunt op zekerheid. Voor Driessen moet Ajax niet tevreden zijn met behoudende 1-0-overwinningen; hij wil een Ajax zien dat risico neemt en ruimte geeft aan opkomende talenten, ook als dat betekent dat het team meer tegenstanders uitnodigt om aan te vallen. Mike Verweij, eveneens aanwezig bij de podcast, sluit de discussie af met een gevatte opmerking: "Ben jij allergisch voor Ajax?"

Dat het niveau zo laag ligt, is volgens de journalist ook te wijten aan de jeugdopleiding. In zijn column haalde Driessen maandag flink uit naar de jeugdopleiding van de Amsterdammers. "Over het desastreuze aankoopbeleid bij Ajax afgelopen twee seizoenen zijn al boeken geschreven, maar de ineenstorting van de jeugdopleiding is minstens zo erg. Tenminste, als de huidige Ajax-selectie samengesteld door de technische beleidsbepalers samen met Farioli de maatstaf is voor de toestand op De Toekomst. Je zou het zomaar kunnen geloven. Of is het in werkelijkheid zo dat er geen lef is en vertrouwen in zelfopgeleide talenten? Of is het politiek van de nieuwe opleiders om geen talent te brengen van de oude opleiders? Bang om de credits mis te lopen."

Ver detalles de la publicación