Uitblinker van vorig seizoen sluit vertrek bij Ajax niet uit: 'Dat weet ik niet' | OneFootball

Uitblinker van vorig seizoen sluit vertrek bij Ajax niet uit: 'Dat weet ik niet' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 de julio de 2024

Uitblinker van vorig seizoen sluit vertrek bij Ajax niet uit: 'Dat weet ik niet'

Imagen del artículo:Uitblinker van vorig seizoen sluit vertrek bij Ajax niet uit: 'Dat weet ik niet'
Imagen del artículo:Uitblinker van vorig seizoen sluit vertrek bij Ajax niet uit: 'Dat weet ik niet'

© IMAGO

Youri Baas sluit niet uit dat hij na deze zomer bij een andere club dan Ajax speelt. De verdediger werd, na een goed seizoen bij NEC, weer teruggehaald naar Amsterdam. De Nijmegenaren hadden graag langer genoten van de 21-jarige linkspoot en hebben pogingen ondernomen om hem definitief over te nemen. De Amsterdamse clubleiding had daar echter geen oren naar.


OneFootball Videos


In de oefenwedstrijd tegen Al-Wasl (2-1 winst) van donderdag stond Baas niet op zijn gebruikelijke positie als linksback, maar centraal achterin. "Zoals je ziet, hebben we veel linksbacks in de selectie,” zegt hij daarover tegen Ajax Life. “Ik heb op de eerste dag direct met de trainer gezeten. Hij zei: ‘Het is ook een optie met jou centraal te spelen.’ Daar heb ik veel op getraind. Nu heb ik er dus ook gespeeld.”

De mandekker is goed te spreken over Francesco Farioli, de nieuwe trainer van Ajax. "Hij wil dat iedereen connected is, dat we klein spelen en versnellen als er een vrije man is. Als de tegenstander aan de bal is, verlangt de trainer lef. Je komt dan vaker een-op-een te staan, maar als we het goed doen, is het eigenlijk niet echt een-op-een. Als er druk is op de bal, is er namelijk genoeg tijd om te kantelen.”

“We hebben veel meetings. Ook op trainingen legt Farioli het spel met enige regelmaat stil,” vervolgt Baas zijn uitleg. “Op het trainingsveld is daardoor heel duidelijk wat we gaan doen en wat er van iedereen wordt verwacht. De coaching langs de lijn werkt ook goed voor mij. Nu krijg ik alles nog mee, maar misschien is dat straks in een stadion met vijftigduizend man anders.”

Ondanks de positieve woorden van Baas over Farioli, weet hij echter nog niet of hij komend seizoen onder de Italiaan zal spelen. "Dat weet ik niet. Ik ben nu hier en heb het gevoel dat ik beter word. Dat is het belangrijkste. Dan zien we later verder wel hoe het gaat lopen.” De Oranje-jeugdinternational ligt in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2026 vast.

Ver detalles de la publicación