Transfer Wout Weghorst somber ingezien: 'Dat gaat niet meer op' | OneFootball

Transfer Wout Weghorst somber ingezien: 'Dat gaat niet meer op' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 de julio de 2024

Transfer Wout Weghorst somber ingezien: 'Dat gaat niet meer op'

Imagen del artículo:Transfer Wout Weghorst somber ingezien: 'Dat gaat niet meer op'
Imagen del artículo:Transfer Wout Weghorst somber ingezien: 'Dat gaat niet meer op'

© IMAGO

FC Twente kan definitief een streep zetten door een transfer van Wout Weghorst, zo denkt journalist Leon ten Voorde. De verwachting is dat de 31-jarige spits zijn markwaarde dusdanig heeft doen stijgen met zijn prestaties op het EK. Weghorst keerde na een huurperiode bij TSG Hoffenheim 1898 terug bij Burnley, dat hem deze zomer wil verkopen. Ook Ajax zou in de markt zijn voor de aanvalsleider.


OneFootball Videos


Twente hoopt al maanden op de komst van Weghorst, die nog tot medio 2025 onder contract staat. De club uit Enschede heeft echter met Ajax een geduchte concurrent voor de handtekening van de Oranje-international. Voorafgaand aan het EK werd gesproken over een vraagprijs van vijf miljoen euro voor Weghorst, die een Estimated Transfer Value (ETV) van 9,5 miljoen euro vertegenwoordigt.

In de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Ten Voorde dinsdagochtend in op de mogelijke transfer van Weghorst naar Twente. "Ik dat hij nooit meer komt", vertelt de clubwatcher van TC Tubantia somber. "Toen hij de goal maakte tegen Polen appte ik een beetje baldadig naar Arnold Bruggink (technisch directeur FC Twente, red.): 'Daar gaat'ie'."

"Voor Twente was het veel beter geweest als hij een beetje de Brian Brobbey-rol had gehad op het EK. Een beetje anoniem, niet gespeeld, in een hoekje van de dug-out", wijst Ten Voorde naar de spits van Ajax, die slechts een paar minuten in actie kwam. "Dan staan de clubs niet in de rij voor Weghorst, maar nu is dat een ander verhaal."

Met een anoniem EK had FC Twente Weghorst kunnen oppikken voor drie, vier miljoen, maar dat gaat niet meer op

- Leon ten Voorde (TC Tubantia)

"Je weet hoe clubs kijken, die zijn opportunistisch als de pest", vervolgt Ten Voorde. "Die denken toch: 'Hé, als hij in het veld komt, dan gebeurt er wat'. Dus ik denk dat het EK niet heeft meegeholpen voor Twente. Met een anoniem EK hadden ze hem kunnen oppikken voor drie, vier miljoen, maar dat gaat niet meer op."

Ver detalles de la publicación