Terugkeer naar Rotterdam uitgesloten: Minteh tekent voor flink bedrag bij Engelse club | OneFootball

Terugkeer naar Rotterdam uitgesloten: Minteh tekent voor flink bedrag bij Engelse club | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·1 de julio de 2024

Terugkeer naar Rotterdam uitgesloten: Minteh tekent voor flink bedrag bij Engelse club

Imagen del artículo:Terugkeer naar Rotterdam uitgesloten: Minteh tekent voor flink bedrag bij Engelse club

De wens van Feyenoord om Yankuba Minteh nog een jaar te huren van Newcastle United gaat definitief niet in vervulling. De buitenspeler heeft een handtekening gezet onder een contract bij Brighton & Hove Albion.

Volgens Britse media zou er iets minder dan 40 miljoen euro met de transfer gemoeid zijn. Naast het 'geld in het laatje' komt deze transfer Newcastle United ook goed uit: de club moet namelijk aan financiële regelgeving voldoen. Volgens een nieuwe regel in de Premier League mogen clubs uit de hoogste Engelse divisie nog maar een verlies maken van 105 miljoen pond (123 miljoen euro). Vanwege flinke recente investeringen zat Newcastle United daarboven.


OneFootball Videos


Eerder dit jaar werd bekend dat Minteh graag nog wel een seizoen in Rotterdam zou willen spelen, maar dat komt er dus niet van. In Brighton zal de Gambiaan de strijd aan moeten gaan met de vele rechterbuitenspelers op de club. Simon Adingra en Solly March zijn daar de meest gevestigde namen.

Afgelopen Eredivisie-seizoen kwam Minteh tot 27 wedstrijden, waarin hij zeventien keer in de basis mocht starten van Arne Slot. Met tien doelpunten en vijf assists was hij meermaals belangrijk voor de nummer twee van de Eredivisie. Aangezien hij nog slechts negentien jaar is, gaat hij mogelijk een grote carrière tegemoet.

Ver detalles de la publicación