Ten Hag was afgelopen zomer tweede keus: Manchester United kreeg nul op rekest | OneFootball

Ten Hag was afgelopen zomer tweede keus: Manchester United kreeg nul op rekest | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de octubre de 2024

Ten Hag was afgelopen zomer tweede keus: Manchester United kreeg nul op rekest

Imagen del artículo:Ten Hag was afgelopen zomer tweede keus: Manchester United kreeg nul op rekest
Imagen del artículo:Ten Hag was afgelopen zomer tweede keus: Manchester United kreeg nul op rekest

© IMAGO

Manchester United beloonde Erik ten Hag afgelopen zomer met een nieuw contract. Deze week behield de Engelse topclub ook nog eens het vertrouwen in de Nederlandse oefenmeester, ondanks de teleurstellende resultaten. Volgens BILD was het plan van Manchester United afgelopen zomer om Sebastian Hoeneß aan te stellen, maar de 42-jarige coach van VfB Stuttgart wees de interesse van the Mancunians af.


OneFootball Videos


De positie van Ten Hag houdt de gemoederen in Engeland sinds diens aanstelling eigenlijk al bezig. De 54-jarige trainer won weliswaar de FA Cup en de EFL Cup met Manchester United, maar wist zowel in competitieverband als in Europees verband drie seizoenen lang nauwelijks te overtuigen. De Engelse topclub wacht nog op hun eerste overwinning in de Europa League en wist vorige maand voor het laatst in de Premier League te winnen.

Een ontslag hing in de lucht, maar na een spoedoverleg tussen de directie en de eigenaren van Manchester United mocht Ten Hag toch aanblijven. Waarschijnlijk ook vanwege de torenhoge ontslagclausule in het tweejarige contract van de oefenmeester. Dit contract tekende hij afgelopen zomer, maar volgens BILD deed Manchester United kort daarvoor navraag bij Hoeneß.

Imagen del artículo:Ten Hag was afgelopen zomer tweede keus: Manchester United kreeg nul op rekest

© IMAGO - Sebastian Hoeneß als trainer van VfB Stuttgart

Ruim drie maanden geleden zou de clubleiding van Manchester United navraag hebben gedaan bij Hoeneß of hij ervoor open stond om hoofdtrainer te worden op Old Trafford. De Duitse coach was gevleid door de interesse, maar ging niet om tafel met Manchester United. Volgens de krant weigerde Hoeneß beleefd, daar zijn avontuur bij Stuttgart nog lang niet voorbij is.

Hoeneß werd vorig jaar april aangesteld als hoofdtrainer van Stuttgart, dat hij via play-offs in de Bundesliga hield. Vorig seizoen zette de jonge oefenmeester de weg omhoog in en eindigde hij verrassend met die Schwaben op de tweede plaats boven Bayern München. "Hoeneß wil het succes van vorig seizoen consodileren en verder bouwen aan de club", valt er te lezen.

Na zijn bescheiden carrière als voetballer, die Hoeneß begon in de jeugd van Stuttgart, begon hij zijn trainerscarrière in jeugd van RB Leipzig. Na drie jaar bij die Roten Bullen ging hij in 2017 aan de slag in de jeugdopleiding van Bayern, waar hij in het seizoen 2019/20 het tweede elftal onder zijn hoede kreeg. Ten Hag was tussen 2013 en 2015 hoofdtrainer van datzelfde team. In de zomer van 2020 begon Hoeneß bij TSG Hoffenheim 1899 aan zijn eerste grote klus als trainer.

Ver detalles de la publicación