Stoppen of doorgaan? Toby Alderweireld geeft (iets) meer duidelijkheid, maar Sven Jaecques waarschuwt hem ook | OneFootball

Stoppen of doorgaan? Toby Alderweireld geeft (iets) meer duidelijkheid, maar Sven Jaecques waarschuwt hem ook | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·28 de septiembre de 2024

Stoppen of doorgaan? Toby Alderweireld geeft (iets) meer duidelijkheid, maar Sven Jaecques waarschuwt hem ook

Imagen del artículo:Stoppen of doorgaan? Toby Alderweireld geeft (iets) meer duidelijkheid, maar Sven Jaecques waarschuwt hem ook

Toby Alderweireld, de 35-jarige verdediger van Antwerp, zit in zijn laatste contractjaar en heeft eerder aangegeven dat hij zijn carrière bij de club wil afsluiten. Toch hoeft dit niet met zekerheid zijn laatste seizoen te zijn, gezien zijn huidige prestaties.

Alderweireld erkent wel dat het een steeds grotere uitdaging wordt om zijn niveau te behouden. “Ik moet harder dan ooit werken om dit niveau te halen", vertelt hij in GvA. Een groot deel van die inspanning gaat naar zijn schouder, die vorig seizoen uit de kom ging en niet geopereerd werd.


OneFootball Videos


Ook zijn jaren in de Premier League hebben hun tol geëist. “Ik heb heel wat kilometers op mijn lichaam staan.” Naast de fysieke strijd speelt ook het mentale aspect een rol: “Twintig jaar als prof leven en elke dag hetzelfde doen, dat vraagt mentaal veel. Gelukkig geven matchen zoals tegen Westerlo me de energie om door te gaan", lacht hij.

Wat betreft zijn toekomst blijft Alderweireld cryptisch. Hij houdt beide opties open. “Ik ga mijn beslissing sowieso op tijd aankondigen, om iedereen de tijd te geven om zich voor te bereiden", zegt hij. “Ooit komt er een tijdperk zonder mij, maar zolang ik kan brengen wat ik wil brengen, blijf ik doorgaan.”

Sven Jaecques, CEO van Antwerp, onderschrijft het belang van Alderweireld voor de club. “Toby is niet iemand die er nog een jaartje bij doet met weinig speelminuten. De dag dat hij vindt dat hij terecht op de bank zit, dan stopt hij", aldus Jaecques. “Ik denk dat hij liefst eerder stopt, om zo'n scenario te vermijden.”

Als er toch sprake zou zijn van een contractverlenging, dan zal dat volgens Jaecques tegen andere voorwaarden zijn dan Alderweireld gewend is. “Is een contractverlenging komend voorjaar tóch aan de orde, dan zal het wel niet meer aan dezelfde voorwaarden zijn als de voorbije drie seizoenen. Dat weet Toby zelf ook", besluit hij.

Ver detalles de la publicación