Sneijder kraakt 'onzichtbare' Brobbey en doet opvallende suggestie | OneFootball

Sneijder kraakt 'onzichtbare' Brobbey en doet opvallende suggestie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 de octubre de 2024

Sneijder kraakt 'onzichtbare' Brobbey en doet opvallende suggestie

Imagen del artículo:Sneijder kraakt 'onzichtbare' Brobbey en doet opvallende suggestie
Imagen del artículo:Sneijder kraakt 'onzichtbare' Brobbey en doet opvallende suggestie

© IMAGO

Brian Brobbey kreeg tegen Duitsland (1-0 verlies) maandagavond het vertrouwen Ronald Koeman in de basis. Wesley Sneijder vond de 22-jarige spits teleurstellen bij Oranje en pleit voor Donyell Malen in de punt van de aanval. Ook Joshua Zirkzee heeft de oud-voetballer niet weten te overtuigen tijdens zijn optredens. De suggestie van Sneijder maakt echter niet iedereen enthousiast.


OneFootball Videos


Nederland schoot op bijna alle fronten tekort tegen Duitsland en ging, ondanks dat het maar één tegendoelpunt incasseerde, kansloos ten onder in München. Tijdens de uitzending van Rondo op Ziggo Sport werd tijdens de wedstrijdanalyse van Oranje ook de spitsendiscussie aangezwengeld. Hierbij stelde Sneijder dat de strijd niet alleen tussen Brobbey en Zirkzee zou moeten gaan.

"We hebben nu steeds de discussie of Brobbey of Zirkzee in de spits moet. Ik denk dat Brobbey 75 minuten lang niet in beeld is geweest...", begon Sneijder. "Waarom komt Malen daarvoor nooit in beeld? Hij kan dat toch ook met zijn kracht en snelheid? Hij speelt vaker in een tweespitsensysteem, maar ik denk dat hij dat ook perfect in kan vullen. Hij krijgt maar steeds die tien minuten, die afdankertjes."

De suggestie van Sneijder kan, mede door de speelstijl van Malen, op weinig bijval rekenen van Henk ten Cate. De analist, die ook te gast was bij het voetbalpraatprogramma, twijfelt of Oranje er verstandig aan doet om Malen in de punt van de aanval te zetten. "Je krijgt dan een ander soort spits", stelde Ten Cate. "Meer een lopende..."

Wout Weghorst als eerste spits bij Oranje?

Eerder stelde Wim Kieft al in zijn column voor De Telegraaf dat Wout Weghorst 'heerlijk achterover naar Hongarije-Nederland (1-1) had zitten kijken'. "En geloof me dat hij bij een slechte wedstrijd van Brobbey tegen Duitsland ook kans voor zichzelf ziet als spits van Oranje", voegde Kieft daar aan toe. De oud-voetballer voorspelde dat Brobbey met een 'knakje in zijn zelfvertrouwen' zou keren bij Ajax als hij geen aardige interland speelde. "Helemaal met de wetenschap dat in Amsterdam Wout Weghorst op hem wacht om er alles aan te doen om een basisplaats bij Ajax te veroveren", stelde Kieft.

Kieft vond daarnaast dat Zirkzee op dit moment tekort komt voor het Nederlands elftal. "Vooralsnog is hij voor Oranje te licht in mijn ogen en je kunt wel zeggen dat hij een talent is, maar valt iemand van 23 jaar nog als talent te bestempelen?", vraagt de oud-international zich af. "Bij Bayern München was Zirkzee misschien nog een talent, maar daar heeft een spits in de jeugd het vrij gemakkelijk, want die jeugdteams steken in Duitsland overal met kop en schouders bovenuit. Echte grote talenten melden zich op jonge leeftijd en hebben op hun 23ste 250 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Zirkzee heeft pas een jaartje Anderlecht en twee seizoenen Bologna op zijn cv."

Ver detalles de la publicación