Slowakije met Hancko en Sauer door naar achtste finales | OneFootball

FR12.nl

·26 de junio de 2024

Slowakije met Hancko en Sauer door naar achtste finales

Imagen del artículo:Slowakije met Hancko en Sauer door naar achtste finales

David Hancko en Leo Sauer blijven langer actief op het EK in Duitsland. De verdediger van Feyenoord heeft met Slowakije de groepsfase weten te overleven. Het duel in het Deutsche Bank Park stadion eindigde in een 1-1 gelijkspel en dat was voldoende voor beide landen om door te gaan naar de volgende ronde.

Hancko verscheen volledig fit aan de aftrap. De Feyenoorder moest in de wedstrijd tegen Oekraïne het duel vroegtijdig staken vanwege een liesblessure. Een MRI-scan wees uit dat er geen spierschade was opgelopen, waardoor Hancko gewoon kon starten tegen Roemenië. Met Hancko in de verdediging werd al snel het openingsdoelpunt gemaakt. Ondrej Duda kopte na iets meer dan twintig minuten knap raak.

Voor Slowakije was er weinig aan de hand, want ook bij een gelijkspel was plaatsing voor de achtste finale verzekerd. Voor rust wist Roemenië via een goedkoop gegeven strafschop de gelijkmaker te scoren. Hancko leek Hagi buiten de zestien te verdedigen, maar de VAR greep in en gaf aan dat de overtreding binnen de zestien was gemaakt. Răzvan Marin schoot de penalty raak.

In de tweede helft was het voor beide landen vooral zaak om niet te verliezen, want dat kon wel eens een uitschakeling betekenen. Vanwege een enorme regenbui was het lastig om goed te voetballen, wat het spel vooral tot een fysiek gevecht maakte. Slowakije ging in de slotfase nog voor de groepswinst, maar ondanks de inzet van de ingevallen oud-Feyenoorder Róbert Boženík, wisten ze niet meer te scoren. Leo Sauer zat de gehele wedstrijd op de bank.