Sjoerd Mossou doet opmerkelijke suggestie over videoscheidsrechters na Go Ahead - Ajax | OneFootball

Sjoerd Mossou doet opmerkelijke suggestie over videoscheidsrechters na Go Ahead - Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·22 de septiembre de 2024

Sjoerd Mossou doet opmerkelijke suggestie over videoscheidsrechters na Go Ahead - Ajax

Imagen del artículo:Sjoerd Mossou doet opmerkelijke suggestie over videoscheidsrechters na Go Ahead - Ajax

Bij Goedemorgen Eredivisie heeft men met grote verbazing zitten kijken naar het penaltymoment in de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Ajax. Davy Klaassen kreeg de bal die richting de goal ging tegen de arm aan, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal gaf geen strafschop, terwijl de VAR niet ingreep. Volgens Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou heeft de videoscheidsrechter vooraf instructies gekregen.

In minuut 77 van het duel tussen Go Ahead en Ajax kreeg Klaassen de bal, die richting de goal van Ajax ging, in het strafschopgebied tegen de arm. Nagtegaal gaf geen strafschop en werd ook door de VAR niet gecorrigeerd. In Goedemorgen Eredivisie wordt het fragment zondagochtend getoond. “Ik volg het niet meer”, stelt presentatrice Fresia Couriño Arias gelijk.


OneFootball Videos


Tafelgast Diego Biseswar vraagt vervolgens of de scheidsrechter wel naar het scherm is geweest, waarna Mossou aangeeft dat dit niet het geval was. “Hij (Klaassen, red.) mag dan wel een flesje wijn sturen”, geeft de voormalig buitenspeler van Feyenoord vervolgens aan. Mossou laat weten dat ook hij het een strafschop vindt, maar ziet ook een trend bij de VAR. “Je ziet dat ze dit seizoen heel veel wegblijven”, stelt hij. “Ze hebben een soort instructie gekregen om zo weinig mogelijk in te grijpen, daar lijkt het op.”

Volgens Mossou komt het juist door de VAR dat er discussie bestaat over het moment rondom Klaassen. “Je raakt hier geïrriteerd door, doordat er een VAR is. Vroeger had je geen VAR, dan was dit moment gewoon overgewaaid”, legt hij uit. “Dan had er geen haan naar gekraaid. Maar juist omdat je een VAR hebt, vraag je je af waarom hij niks doet.”

Ver detalles de la publicación