Ryan Gravenberch kan borst natmaken: Arne Slot meldt zich voor Real Madrid-aankoop van 80 miljoen | OneFootball

Ryan Gravenberch kan borst natmaken: Arne Slot meldt zich voor Real Madrid-aankoop van 80 miljoen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 de octubre de 2024

Ryan Gravenberch kan borst natmaken: Arne Slot meldt zich voor Real Madrid-aankoop van 80 miljoen

Imagen del artículo:Ryan Gravenberch kan borst natmaken: Arne Slot meldt zich voor Real Madrid-aankoop van 80 miljoen
Imagen del artículo:Ryan Gravenberch kan borst natmaken: Arne Slot meldt zich voor Real Madrid-aankoop van 80 miljoen

© IMAGO

Aurélien Tchouaméni staat volgens Spaanse media in de nadrukkelijke belangstelling van Liverpool. De middenvelder van Real Madrid heeft nog een contract tot medio 2028 in de Spaanse hoofdstad, maar Arne Slot ziet de 24-jarige Fransman in de winter maar al te graag naar Anfield komen.


OneFootball Videos


Tchouaméni maakte in de zomer van 2022 de overstap van AS Monaco naar Real Madrid voor maar liefst tachtig miljoen euro. De rechtspoot heeft in ruim twee seizoenen 97 wedstrijden gespeeld voor de Koninklijke, maar heeft echter nog niet voldoende kunnen overtuigen in Madrid. De controlerende middenvelder gold altijd wel als een gewaardeerde kracht voor los Blancos, maar volgens Spaanse media zou de recordwinnaar van de Champions League zeker luisteren naar clubs die interesse tonen in de diensten van Tchouaméni.

Volgens het algoritme van FootballTransfers heeft de balveroveraar een Estimated Transfer Value (ETV) van 48,7 miljoen euro. Dat is een aanzienlijk minder bedrag dan de tachtig miljoen euro die de Madrilenen in 2022 neertelden bij Monaco voor de Fransman. Tchouaméni speelde dit seizoen al negen wedstrijden voor de Spaanse grootmacht en was tot op heden een vaste basisspeler onder Carlo Ancelotti. De Italiaanse oefenmeester kan namelijk niet beschikken over de Dani Ceballos en Brahim Díaz, die beiden geblesseerd zijn.

Slot is na het misgrijpen van Martín Zubimendi nog op zoek naar een versterking op het middenveld van the Reds. De Spanjaard van Real Sociedad koos namelijk, ondanks de concrete interesse van Liverpool, voor een langer verblijf in het Baskenland. Nu zijn de ogen van Slot dus gevallen op Tchouaméni. De Nederlandse oefenmeester beschikt met Ryan Gravenberch, Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai en Wataru Endo in principe al over vier centrale middenvelders. Toch wil Slot de selectie graag versterken met een extra middenvelder, met oog op het drukke programma van de Engelse topclub.

De 36-voudig international van Frankrijk won met Real Madrid de Champions League, het landskampioenschap, het wereldkampioenschap voor clubs en de Super Cup. Met les Bleus won Tchouaméni de Nations League in 2021. In de jacht op prijzen ziet Slot dus een welkome versterking op het middenveld van Liverpool in de international. Komende winter zal de Engelse grootmacht dus aankloppen bij Real Madrid voor Tchouaméni.

Ver detalles de la publicación