RSC Anderlecht kan het niet afmaken tegen tien Noorse vrouwen en heeft stevige opdracht voor de kiezen | OneFootball

RSC Anderlecht kan het niet afmaken tegen tien Noorse vrouwen en heeft stevige opdracht voor de kiezen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·18 de septiembre de 2024

RSC Anderlecht kan het niet afmaken tegen tien Noorse vrouwen en heeft stevige opdracht voor de kiezen

Imagen del artículo:RSC Anderlecht kan het niet afmaken tegen tien Noorse vrouwen en heeft stevige opdracht voor de kiezen

De vrouwen van RSC Anderlecht staan op één dubbel duel van de groepsfase in de Champions League. De loting voor die play-offs bracht hen de Noorse kampioen Valerenga. Woensdagavond was het zover.

De vrouwen van RSC Anderlecht hadden het geflikt. Na overwinningen tegen Rode Ster Belgrado en Birkirkara wisten ze zich te plaatsen voor de play-offs. Daarin zullen ze op 18 en 25 september de Noorse kampioen Valerenga ontmoeten.


OneFootball Videos


Snelle opdoffer en rode kaart

Anderlecht wist zich nog nooit te plaatsen voor de groepsfase en dus was er nu een nieuwe kans tegen de Noren. Paars-wit speelde woensdag eerst thuis op de Heizel in Brussel en een weekje later gaan ze op bezoek bij Valerenga.

Na een kwartier kreeg paars-wit een ferme opdoffer te verwerken. In twee minuten kregen ze twee doelpunten tegen. Kovacs opende de score, even later was het via Saevik al meteen 0-2. Een stevige tegenslag.

Zware moeilijkheden richting terugwedstrijd

Vatafu kon op het halfuur voor de 1-2 zorgen. Daardoor leek er toch nog wat mogelijk, zeker toen doelpuntenmaakster Kovacs nog voor de rust werd uitgesloten. Na de pauze moest het dus allemaal gebeuren.

Dat lukte echter niet, want tegen tien speelsters van Valerenga kon paars-wit zich nooit doorzetten om minstens een gelijkmaker te maken. En dus zullen ze volgende week in Noorwegen flink aan de bak moeten gaan.

Ver detalles de la publicación