Rik Karsdorp 'prikkelt Nederland' met pikante overstap naar PSV | OneFootball

Rik Karsdorp 'prikkelt Nederland' met pikante overstap naar PSV | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de septiembre de 2024

Rik Karsdorp 'prikkelt Nederland' met pikante overstap naar PSV

Imagen del artículo:Rik Karsdorp 'prikkelt Nederland' met pikante overstap naar PSV
Imagen del artículo:Rik Karsdorp 'prikkelt Nederland' met pikante overstap naar PSV

© IMAGO

PSV zag Jordan Teze naar AS Monaco vertrekken, maar pikte Rick Karsdorp transfervrij op bij AS Roma. Het is volgens journalist Rik Elfrink nu afwachten of de 29-jarige verdediger zijn voorganger kan doen vergeten bij de Eindhovenaren. Karsdorp speelde ruim vier maanden geleden voor het laatst een officieel duel, maar heeft er alle vertrouwen dat hij kan gaan schitteren in het shirt van PSV.


OneFootball Videos


Na een akkoord tussen PSV en Monaco over een transfersom van tien miljoen euro, exclusief twee miljoen euro aan bonussen, kwam de transfersoap rond Teze ten einde. De Eindhovense club handelde razendsnel toen naar buiten kwam dat Roma het contract van Karsdorp had ontbonden. Binnen een week werd de drievoudig international van Oranje door PSV gepresenteerd nadat hij een contract tot medio 2025 had getekend, met optie voor nog een jaar.

Karsdorp treft met Peter Bosz bij PSV een trainer die volgens Elfrink veel vraagt van zijn verdedigers. "De spelers moeten met veel ruimte in de rug kunnen verdedigen en moeten zich in internationaal verband weren tegen sterke spitsen", schrijft de journalist in het Eindhovens Dagblad. "Karsdorp kon dat in het verleden wel, maar zal de komende weken nog voorzichtig aan moeten doen omdat hij geruime tijd geen wedstrijden heeft gespeeld."

Als speler van Roma speelde Karsdorp tussen augustus en begin mei in totaal 28 wedstrijden, waarin hij drie assists gaf. Zijn laatste optreden eindigde in mineur toen hij in het thuisduel met Bayer Leverkusen (0-2) pijnlijk de fout in ging en vervolgens werd uitgefloten toen hij na een uur gewisseld werd. Hierna maakte trainer Daniele De Rossi geen gebruik meer van Karsdorp.

Elfrink denkt desondanks dat de verwachtingen rond Karsdorp het hoogst zijn. "Het is natuurlijk een tijdje stil geweest rond de rechtsback, maar zijn terugkeer prikkelt hoe dan ook", stelt de clubwatcher. "Is hij in staat om Jordan Teze te doen vergeten en kan hij straks weer als vanouds over de rechterflank racen? Dan heeft Luuk de Jong er een aardige aangever bij."

"Karsdorp heeft een tijdje niet gespeeld in officiële duels, maar kon in zijn eerste weken bij PSV door twee oefenwedstrijden tóch wat ritme opdoen", doelt Elfrink op de interlandperiode waarin PSV onder meer oefende tegen KRC Genk (1-1). "Hij heeft er zelf alle vertrouwen in dat hij zijn beste vorm uit de tijd bij Feyenoord en Roma weer te pakken kan krijgen."

Ver detalles de la publicación