PSV kan strijd om Flamingo verliezen: 19-voudig kampioen heeft betere papieren | OneFootball

PSV kan strijd om Flamingo verliezen: 19-voudig kampioen heeft betere papieren | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de junio de 2024

PSV kan strijd om Flamingo verliezen: 19-voudig kampioen heeft betere papieren

Imagen del artículo:PSV kan strijd om Flamingo verliezen: 19-voudig kampioen heeft betere papieren
Imagen del artículo:PSV kan strijd om Flamingo verliezen: 19-voudig kampioen heeft betere papieren

© IMAGO

PSV zet alles op alles om Ryan Flamingo over te nemen van FC Utrecht, maar moet nog diverse obstakels overwinnen. Zo verlopen de onderhandelingen met de club uit de Domstad stroef en zijn er daarnaast meer kapers op de kust. Club Brugge en RB Leipzig hebben ook oren naar de komst van Flamingo en volgens de data van SciSports heeft de Belgische topclub de beste papieren van de drie bovengenoemde clubs.


OneFootball Videos


Flamingo streek afgelopen zomer FC Utrecht, dat hem na een goed jaar bij Vitesse huurde van Sassuolo. De Domstedelingen bedongen hierbij een optie tot koop en na 36 duels (3 goals en 1 assist) in de hoofdmacht besloot technisch directeur Jordy Zuidam deze te lichten. Utrecht legde 2,75 miljoen euro op tafel voor een langer verblijf van Flamingo, maar moet komende zomer naar alle waarschijnlijkheid alweer afscheid nemen van de 21-jarige centrale verdediger annex verdedigende middenvelder.

PSV maakt al langere tijd jacht op de handtekening van Flamingo, die naar verluidt zelf een overstap naar het Philips Stadion ziet zitten. De transfersom die de Eindhovenaren zouden willen betalen, ligt echter nog ver van de vraagprijs van Utrecht af. De nummer zeven van Nederland wil naar verluidt namelijk in totaal een bedrag tussen de acht en tien miljoen euro voor Flamingo, die volgens het Eindhovens Dagblad ook kan rekenen van een groot aantal andere clubs, waaronder Club Brugge en Leipzig.

Club Brugge een betere optie voor Flamingo dan PSV

Van de drie clubs die door Rik Elfrink worden genoemd, lijkt volgens de data van SciSports PSV niet de beste papieren te hebben. De Career Advice Tool laat zien dat Flamingo een Club Fit van 68 heeft met de Eindhovenaren. De jeugdinternational van Oranje lijkt weliswaar goed te passen binnen de speelstijl en formatie van Peter Bosz, maar heeft volgens het data-analysebureau weinig perspectief op speeltijd.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Met een Club Fit van 72 lijkt Leipzig een betere optie voor Flamingo. Bij de Duitse topclub is het uitzicht op speelminuten ook weinig, maar kan de mandekker zich beter ontwikkelen. Daarnaast past hij ook goed in de speelstijl van trainer Marco Rose. De beste optie lijkt Club Brugge met een Club Fit van 79. Flamingo zou bij de Belgische topclub onbetwiste basisspeler zijn en past ook uitstekend binnen de speelwijze die wordt gehanteerd in jet Jan Breydelstadion.

Premier League is de beste bestemming voor Flamingo

Hoewel het verder niet duidelijk is welke clubs er naast PSV, Club Brugge en Leipzig nog meer interesse hebben in Flamingo, lijkt volgens de data van SciSports Engeland de beste bestemming voor de multifunctionele verdediger. Uit de gegevens van het data-analysebureau is promovendus Leicester City met een Club Fit van 83 op alle vlakken (ontwikkeling, speeltijd, speelstijl) de beste optie voor Flamingo.

Fulham komt daar vlak achter met een Club Fit van 81. Flamingo zou zich bij de Londenaren ook uitstekend kunnen ontwikkelen en past daarnaast ook uitstekend in de speelwijze die wordt gehanteerd bij the Cottagers. De rechtsbenige stopper moet echter wel genoegen nemen met minder speeltijd dan bij Leicester City het geval zou zijn.

Ver detalles de la publicación