PSV-icoon voorspelt Steijn-transfer en noemt ook Ajax en Feyenoord | OneFootball

PSV-icoon voorspelt Steijn-transfer en noemt ook Ajax en Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de octubre de 2024

PSV-icoon voorspelt Steijn-transfer en noemt ook Ajax en Feyenoord

Imagen del artículo:PSV-icoon voorspelt Steijn-transfer en noemt ook Ajax en Feyenoord
Imagen del artículo:PSV-icoon voorspelt Steijn-transfer en noemt ook Ajax en Feyenoord

© IMAGO

André Ooijer zou de komst van Sem Steijn naar PSV toejuichen. De aanvallende middenvelder maakt veel indruk bij FC Twente en is momenteel topscorer van de Eredivisie met zeven doelpunten. Twente wil het aflopende contract van de 22-jarige rechtspoot graag verlengen, maar Ooijer verwacht dat er veel interesse voor hem zal komen.


OneFootball Videos


Steijn liet eerder dit jaar bij ESPN nog weten dat hij een stap naar Ajax, PSV of Feyenoord verkiest boven een transfer naar het buitenland. "Ik zou zijn komst wel toejuichen", zegt Ooijer, die 303 duels voor PSV speelde, in de Rood Wit Podcast. "Maar wel afhankelijk van de selectie, wie er blijven en wie er weggaan. Maar Sem Steijn doet het gewoon écht goed."

Hij weet dan ook zo goed als zeker dat de voormalig speler van ADO Den Haag belangstelling zal wekken. "Niet alleen van PSV, Ajax en Feyenoord, maar ook vanuit het buitenland. Als hij een transfer maakt naar een mooie club, maar je speelt niet, dan heb je niks. Maak je een tussenstap naar PSV, dan ervaar je toch net even andere druk dan bij FC Twente. Dat is compleet anders."

Tommy van der Leegte, oud-speler van zowel PSV als FC Twente, weet niet of Steijn een goede vervanger zou zijn voor Guus Til of Ismael Saibari. "Eerst zou ik zeggen: 'nee'. Maar als ik Sem Steijn nu weer bij FC Twente zie spelen en hij blijft maar scoren, wordt hij misschien nog beter met betere spelers om zich heen. Bij PSV wordt wel meer verwacht, maar ik zou het wel aandurven met hem bij PSV. Hij kan nog meer voor de goal komen en daar ligt echt zijn kracht."

Steijn werd afgelopen zomer onder meer in verband gebracht met een overstap naar Celtic. De Schotse landskampioen zag Matt O'Riley voor 29,5 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion verkassen en was zodoende op zoek naar een doelgerichte vervanger. De Deens international wist vorig seizoen in 49 wedstrijden 19 keer te scoren en 18 assists te lveren.

Ver detalles de la publicación