PSV en Ajax mogen dromen van tijdelijke komst Barça-aanwinst van 40 miljoen | OneFootball

PSV en Ajax mogen dromen van tijdelijke komst Barça-aanwinst van 40 miljoen | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 de mayo de 2024

PSV en Ajax mogen dromen van tijdelijke komst Barça-aanwinst van 40 miljoen

Imagen del artículo:PSV en Ajax mogen dromen van tijdelijke komst Barça-aanwinst van 40 miljoen
Imagen del artículo:PSV en Ajax mogen dromen van tijdelijke komst Barça-aanwinst van 40 miljoen

© IMAGO

Barcelona is bereid om mee te werken aan een tijdelijk vertrek van Vitor Roque. De negentienjarige aanvaller kwam afgelopen winter voor veertig miljoen euro over van Club Athletico Paranaense, maar heeft zijn meerwaarde nog niet kunnen bewijzen. Een uitleenbeurt moet ervoor zorgen dat Roque op termijn wel klaar is om Robert Lewandowski op te volgen. Ajax en PSV behoren tot de opties.


OneFootball Videos


Een miljoenenbedrag betaalde Barcelona afgelopen winter voor de komst van het Braziliaanse toptalent. De aanvaller gold in eigen land als misschien wel het grootste talent sinds Neymar en maakte vorig jaar op achttienjarige leeftijd dan ook al zijn debuut voor de nationale ploeg. Aanleiding: zijn bizarre statistieken in dienst van Club Athletico Paranaense. In zijn laatste seizoen was Roque goed voor 12 doelpunten in 25 wedstrijden.

Om die reden zat de gehele Europese top achter de aanvaller aan, maar koos Roque uiteindelijk voor Barcelona. De Braziliaan zou in eerste instantie komende zomer pas aansluiten, maar door blessureleed van Gavi had Barcelona ruimte over voor één speler bij de inschrijving van LaLiga. Roque verkaste afgelopen winter dus al naar Spanje en kreeg eigenlijk amper de tijd om te wennen. Op 4 januari maakte de aanvaller namelijk al zijn debuut voor Barcelona en sindsdien staat de teller op dertien wedstrijden voor de club, waarin hij goed was voor slechts twee doelpunten.

Roque wordt door Xavi Hernández voornamelijk gebruikt als invaller, aangezien Lewandowski nog altijd onomstreden is. Sport meldt dat Barcelona graag ziet dat Roque komend seizoen meer aan spelen gaat toekomen om ervoor te zorgen dat de Braziliaan niet stil komt te staan in zijn ontwikkeling. Roque beschikt namelijk over een Potential van liefst 83,8, waarmee hij het talent heeft om op termijn een spits van wereldklasse te kunnen worden.

Maar tot het zover is, moet Roque nog enorm veel stappen zetten. De aanvaller heeft op dit moment een Skill van 64,3 en zag zijn gemiddelde de afgelopen maar met kleine stappen toenemen. Om echt grote stappen te kunnen zetten, moet Roque simpelweg aan spelen toekomen. De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat de Braziliaan ruimschoots aan spelen kan toekomen in zowel Amsterdam als Eindhoven.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Met een Club Fit van 85 zijn Ajax en PSV uitstekende bestemmingen voor Roque op de korte termijn. Daarbij is voornamelijk rekening gehouden met speelminuten. Bijkomend voordeel is dat de snelle en beweeglijke Braziliaan perfect past bij de speelstijl van zowel Ajax als PSV. Roque zal zodoende weinig aanpassingsproblemen kennen en zonder enige moeite zich kunnen aanpassen aan de speelstijl bij de topclubs.

Roque zal bij Ajax en PSV de concurrentiestrijd moeten aangaan met zowel Brian Brobbey als Luuk de Jong. Beide internationals zijn op dit moment onomstreden in de punt van de aanval, waarbij het voor Roque in zijn voordeel spreekt dat hij ook op de flanken uit de voeten kan. Hiermee kunnen beide topclubs twee vliegen in één klap slaan.

Ajax en PSV zullen er wel rekening mee moeten houden dat de komst van Roque alleen van tijdelijke aard zal zijn. Gezien zijn Potential van 83,8 en zijn Estimated Transfer Value van 34,3 miljoen euro, is het voor beide clubs simpelweg onmogelijk om Roque definitief aan de haak te slaan.

Ver detalles de la publicación