PSG stelt gigantische vraagprijs vast voor Xavi Simons: transfer in gevaar | OneFootball

PSG stelt gigantische vraagprijs vast voor Xavi Simons: transfer in gevaar | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de septiembre de 2024

PSG stelt gigantische vraagprijs vast voor Xavi Simons: transfer in gevaar

Imagen del artículo:PSG stelt gigantische vraagprijs vast voor Xavi Simons: transfer in gevaar
Imagen del artículo:PSG stelt gigantische vraagprijs vast voor Xavi Simons: transfer in gevaar

© IMAGO

Paris Saint-Germain wil minimaal tachtig miljoen euro verdienen aan Xavi Simons, meldt BILD. De 21-jarige Nederlander is dit seizoen door de club uit Parijs gestald bij RB Leipzig, dat hem vorig seizoen ook al huurde. Simons, die vorig jaar middels een clausule voor vier miljoen euro van PSV overgenomen werd, ziet zijn toekomst zelf niet in Parijs.


OneFootball Videos


Simons heeft nog een contract tot medio 2027 bij les Parisiens, die hem graag willen verkopen. Simons speelde pas elf wedstrijden in de hoofdmacht van de Franse topclub, waarin hij één assist leverde. Bij Leipzig staat de teller na 46 wedstrijden op 11 goals en 16 assists.

Bayern München werd deze zomer nadrukkelijk in verband gebracht met de 21-jarige dribbelaar. Hoofdtrainer Vincent Kompany sprak hem meermaals aan de telefoon. Hoewel het niet uitgesloten is dat de Zuid-Duitse club nog altijd interesse heeft, zal de vraagprijs waarschijnlijk een struikelblok vormen. Dit jaar had de raad van toezicht van Bayern sportief directeur Max Eberl (50) al een strikt budget opgelegd.

De kans op een langer verblijf in Leipzig is eveneens klein. De beleidsmakers van die Roten Bullen hebben publiekelijk benadrukt dat zij de 22-voudig international dolgraag langer zouden willen inlijven. Na dit seizoen wil Simons echter een volgende stap in zijn carrière maken.

Simons voelt zich volgens BILD aangetrokken tot de Premier League. Er wordt gezegd dat de aanvallende middenvelder annex buitenspeler daarom in de zomer van 2023 van zaakwaarnemer wisselde en nu samenwerkt met de Engelsman Darren Dein. Diens vader David is een van de oprichters van de Premier League en was ooit plaatsvervangend clubbaas van Arsenal. Zijn zoon Darren heeft daarom flink wat connecties binnen het Engelse voetbal.

Ver detalles de la publicación